Печінка з медом і соєвим соусом

Цей, на перший погляд, непростий рецепт страви з печінки дуже простий. Печінка виходить дуже м'яка і соковита! Спробуйте - не пошкодуєте! Кухня: Російська

Інгредієнти

  • Печінка куряча (але я і свинячу готую) - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста (цибулини трохи більше середньої) - 3 шт
  • Морква (або 4 середні) - 3 шт
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Крохмаль картопляний - 3 ст. л.
  • Перець чорний (мелений) - 1 ч. л.
  • Олія - ​​50 мл
  • Часник (через прес) - 5 зуб.
  • Томатна паста - 4 ст. л.
  • Соєвий соус - 7 ст. л.
  • Мед (можна 3 ст. л.) - 2 ст. л.
  • Вода (гаряча) - 150 мл

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Якщо печінка куряча, то розрізати навпіл на 2 частки. Якщо свиняча (як зараз на фото), то великими шматочками приблизно 4 × 4 см і 1 см завтовшки. Нарізану печінку перемішати з крохмалем, сіллю, перцем, рослинним маслом і часником і залишити на 20 хвилин маринуватися. (На жаль таке фото не зробила-прошу мене вибачити. Тому два кроки поєдную в один.) За цей час нарізаю цибулю пір'ями, моркву тру на крупній тертці. Через 20 хвилин обсмажую на сухій сковорідці печінку разом з маринадом 2-3 хвилини при частому помішуванні, оскільки крохмаль може прилипати до дна сковороди. Додаю цибулю і моркву і тушу на середньому вогні 5-7 хвилин.
Цим часом готую соус-заправку. Змішую томатну пасту, соєвий соус і мед, потім додаю гарячу воду = добре і швидко перемішую і виливаю в печінку. Добре перемішую і тушу при закритій кришці на середньому вогні 7-10 хвилин. Наша страва з печінки готова!
А на гарнір у нас сьогодні була картопелька! Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі