Затишне, домашнє, ситне блюдо для всієї родини! Відмінно підійде хоч на обід, хоч на вечерю. Заправимо спагетті пюре з обсмаженої цибулі з часником і додамо ароматну рубану курячу печінку! Ця страва з печінки дуже смачна! Запрошую до столу!
Інгредієнти
- Спагеті - 120 г
- Печінка куряча - 250 г
- Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 2 шт
- Часник - 1..2 зуб.
- Масло вершкове - 1 ст. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Сіль за смаком)
- Спеції (перець чорний мелений і ін. улюблені; за смаком)
Кількість порцій: 3
Основні продукти. Печінку очистити від прожилок, посолити і додати спеції. У мене чорний і запашний мелені перці, червоний пекучий перець, хмелі-сунелі.
Цибулю нарізати довільно, але не крупно. Надіслати в сковороду до суміші двох масел.
Смажити-томити на середньому вогні до прозорості і легкого рум'янцю. В процесі присолити трохи. В кінці додати дрібно нарізаний часник і прогріти з хвилину.
Готову цибулю перетворити в пюре зручним для вас способом, занурювальним блендером або в чаші блендера. У мене порція невелика і я скористалася кавомолкою. Вихід пюре близько 3 ст. л.
Спагеті зварити в добре підсоленій воді, дотримуючись інструкції на упаковці.
Поки вариться паста приготуємо печінку. У сковороду де смажилася цибуля, додати трохи масла, добре нагріти. Смажити печінку на вогні вище середнього по 3 хв. з кожного боку. При розломі шматочка всередині колір повинен бути трохи рожевим.
Викласти на обробну дошку, дати охолонути так, щоб терпіли пальці і нарубати печінку шматочками менше середнього розміру.
Готові спагетті відкинути на сито і поки гарячі змішати з цибульним пюре. Якщо пюре вже зовсім охололо, можна розвести його ложкою води від варіння пасти. Так буде простіше його вмішати.
Додати рубану печінку і все з'єднати.
Ну ось і все готово! Подавати негайно! Зі свіжими овочами і улюбленим томатним (сметанним) соусом дуже смачно! Смачного!
Коментувати