Українські страви

Холодні і цікаві, найпопулярніші і традиційні, чисто українські, національні і народні, старовинні і стародавні, обрядові і основні, солодкі і улюблені, гарячі, фірмові на фуршет, перші і другі страви і блюда, швидкого приготування, та їх рецепти з м'яса в казані, із гречки та проса, з пшона і борошна, з гарбуза, з картоплі і риби, м'ясні страви, супи, борщ і банош, в горщиках, вареники і голубці, галушки, млинці і деруни, сирники, десерти, для дітей, на вечорниці, на Масляну і до Великодня, в піст і у січні, в горшочках, з крупів, кулінарні вироби з борошна, назви і список, меню і презентація. Українська національна і народна, старовинна і традиційна страва, кухня, лемішка. Які є українські швидкі страви, які можна приготувати з гречки та проса, які на твою думку відомі у світі, перелік по алфавіту, на букву а, на букву в. Готуйте і насолоджуйтеся!

Пропоную приготувати легкий і в той же час ситний борщ без додавання м'яса. Не можу назвати його пісним, оскільки галушки готую з додаванням яйця. Дуже смачний суп виходить! Українські страви - категорія рецепту. Готуйте перші страви, вони смачні.

Інгредієнти

суп

  • Картопля - 5 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Буряк - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Вода (+150 мл для засмажки) - 1.7 л
  • Лист лавровий - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Масло рослинне (для засмажки)

галушки

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 40 г
  • Сіль - 1 щіпка

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Пропоную спробувати просту, ситну українську страву з картоплі, блюдо прикарпатської кухні - полюшки або картопляні галушки з сиром! Дякую за ідею рецепта одного знайомого кулінара! Кухня: Українська.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сир - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля - для подачі)
  • Картопля - 700 г

Я до вас знову з салом. Прості і смачні страви, а на вигляд - дорого і вишукано! За фігуру не бійтеся, якщо знати міру. В день 20-30 г сала - для фігури не шкідливо. А для організму дуже корисно. Так що, готуємо українські страви, їмо самі, пригощаємо рідних і друзів, але без фанатизму. Для тих, хто буде незадоволений сервіровкою на газетці, відповідаю - це не газета, а серветка з таким принтом. Так що, з продуктами - все в порядку :) Кухня: Українська.

Інгредієнти

  • Сало (свіже) - 500 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Сіль - 6 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Перець червоний пекучий - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Коріандр (мелений) - 1 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин

Напевно немає на світі людини, яка б не любила борщ. Ось і наша сім'я не виняток. Кілька років тому одна моя знайома навчила мене варити борщ саме таким способом, яким я хочу з вами поділитися. Спасибі їй за це велике! Він завжди виходить красивим, яскравим, він просто не може вийти блідим. Вариться, як і будь-який інший борщ, довго. Але він того вартий. Прошу, не проходьте мимо мого рецепту цієї української страви з квасолі, і він вам точно сподобається! Отже візьмемо 7 літрову каструлю і вперед! Кухня: Українська.

Інгредієнти

  • М'ясо (у мене стегно гомілки індички) - 1 кг
  • Квасоля - 200 г
  • Буряк (середнього розміру) - 3 шт
  • Картопля - 3 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 300 г
  • Зелень (будь-яка, яку любите. У мене сьогодні кріп) - 1 пуч.
  • Часник - 10 зуб.
  • Томатна паста - 3 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 10

Різновид українських цибульніков - крекери з цибулі, сала і маку. Смачно і дуже ситно. Кухня: Українська.

Інгредієнти

  • Сало (смажене) - 1 скл.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Мак - 1 ст. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно

Легке в приготуванні тісто, смачне і розсипчасте після випічки, така ж смачна начинка з м'яса. Один з бабусиних рецептів страви з м'яса. Кухня: Українська. Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Маргарин (вершковий) - 150 г
  • Сметана (20%) - 150 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 пуч.

начинка

  • Фарш м'ясний - 200-300 г
  • Сало - 50 г
  • Яйце куряче (варені) - 2 шт
  • Сіль за смаком

для змазування

  • Вершки - 3 ст. л.
  • Насіння льону

Пропоную приготувати дуже смачну і ситну мучну страву української кухні! Гилуни - закарпатські вареники трикутної форми з готовою м'ясною начинкою. Тісто заварне, без використання яєць. Кухня: Українська.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 280 г
  • Вода (окріп) - 130 мл
  • Олія - ​​30 мл
  • Сіль - 1 щіпка

начинка

  • М'ясо (яловичина або яловичина + свинина) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Рецепт української страви з фаршу - гуцульської кухні, різновид дерунів, латкесів, хашбраунов, але з родзинкою. Випробуваний і записаний в горах Карпат, на Гуцульщині. Присвячується всім цінителям етнічної кухні. Кухня: Українська.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно (5-6 ложок, все залежить від сорту картоплі) - 5 ст. л.
  • Фарш м'ясний (свинина, яловичина) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Сметана (або майонез) - 2 ст. л.
  • Сіль (плюс мелений перець) - за смаком
  • Масло рослинне (для смаження) - за смаком

Знаменитий український борщ, "Ось це і є справжній! Один з найкращих!" - почула я, приготувавши його вперше. З тих пір так його і кличемо. Процес приготування не з легких, але коли є час, я готую його обов'язково. Пропоную і вам порадувати домашніх, загляньте. Кухня: Українська. Готуйте страви з капусти, це смачно.

Інгредієнти

бульйон

  • Яловичина (кістка 1,5 кг) - 700 г
  • Картопля (середня) - 4 шт
  • Буряк (великий) - 1 шт
  • Морква (середня) - 1 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 300 г
  • Цукор - за смаком

засмажка

  • Перець болгарський - 1 шт
  • Помідор (великий) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Сметана (+ для подачі на ваш смак) - 2 ст. л.
  • Смалець (рослинна олія) - 1 ст. л.

заправка

  • Часник - 3 зуб.
  • Сало (солоне) - 20 г
  • Петрушка - 2 ст. л.

Час приготування: 180 хвилин

Українські страви, які також відносяться до лемківської кухні. Фучки чимось нагадують млинці, млинчики, оладки з квашеною капустою. Повірте - дуже смачно, раджу спробувати і це блюдо назавжди пропишеться в Вашій родині! Кухня: Українська. Страви з яєць це смачно, спробуйте.

Інгредієнти

  • Молоко (стакан) - 250 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно (стакан) - 250 мл
  • Капуста квашена (стакан) - 250 мл
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цукор
  • Сода (на кінчику ножа або третину ч.л.) - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Кмин - за смаком
  • Масло рослинне (для смаження) - за смаком
  • Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт

Смачне і ароматне сало в банці з часничком і зеленню, просто тане в роті. Зберігається дуже довго в прохолодному місці. У мене в коридорі під вішалкою. Ну, це за умови, що ви його встигнете заховати. Чоловік, коли спробував, довго визнавався в любові до мене і до сала в розсолі)) Української страви - категорія рецепту. Готуйте другі страви, вони смачні.

Інгредієнти

  • Сало (я не зважувала. Клала, скільки поміщається в банку)
  • Перець чорний (на банку - 1 чайна ложка) - 1 ч. л.
  • Перець духмяний (8-10 горошин на банку) - 10 шт
  • Часник (6-8 зубчиків на банку) - 8 зуб.
  • Зелень (3-4 гілочки на банку) - 4 гіл.
  • Вода (на 1 банку близько 0.7 л. Краще зробити розсіл побільше) - 1 л
  • Лист лавровий - 5 шт
  • Сіль (на 4 л води - 1 кг солі) - 200-300 г

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 10