Українські страви, які також відносяться до лемківської кухні. Фучки чимось нагадують млинці, млинчики, оладки з квашеною капустою. Повірте - дуже смачно, раджу спробувати і це блюдо назавжди пропишеться в Вашій родині! Кухня: Українська. Страви з яєць це смачно, спробуйте.
Інгредієнти
- Молоко (стакан) - 250 мл
- Борошно пшеничне / Борошно (стакан) - 250 мл
- Капуста квашена (стакан) - 250 мл
- Яйце куряче - 3 шт
- Цукор
- Сода (на кінчику ножа або третину ч.л.) - за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Кмин - за смаком
- Олія (для смаження) - за смаком
- Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт
Рецепт з розряду швидких, тому продукти краще приготувати відразу - борошно просіяти, дрібно нарізати цибулю, капусту віджати і дрібно нарізати. Хочу сказати з приводу кмину - додайте обов'язково, в цій страві він дуже смачний, кількість регулюйте на свій розсуд.
У просіяне борошно додаємо цукор, соду, сіль-перець і добре перемішуємо.
У борошно виливаємо три яйця, молоко і перемішуємо до однорідності.
Далі додаємо подрібнену цибулю, капусту і кмин, перемішуємо до однорідності. Маса повинна бути трохи рідше ніж на звичайні оладки, але густіше ніж на млинці. Якщо маса вийшла густа, то додайте трохи молока, якщо рідка - то муки.
Смажимо фучки як звичайні оладки до красивого золотистого кольору, викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло.
З цієї кількості продуктів виходить ось така кількість фучків плюс ще п'ять штук в сторонці, що не вписалися в цей натюрморт. Викладаємо в блюдо. Ставимо на стіл, подаємо сметанку, і насолоджуємося моментом. Смачно до неподобства! Всім смачного!
Коментувати