Рецепт української страви з фаршу - гуцульської кухні, різновид дерунів, латкесів, хашбраунов, але з родзинкою. Випробуваний і записаний в горах Карпат, на Гуцульщині. Присвячується всім цінителям етнічної кухні. Кухня: Українська.
Інгредієнти
- Картопля - 1 кг
- Яйце куряче - 2 шт
- Борошно пшеничне / Борошно (5-6 ложок, все залежить від сорту картоплі) - 5 ст. л.
- Фарш м'ясний (свинина, яловичина) - 300 г
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Сметана (або майонез) - 2 ст. л.
- Сіль (плюс мелений перець) - за смаком
- Олія (для смаження) - за смаком
Рецепт записаний зі слів прекрасної жінки і відмінного кулінара Марійки. Все інгредієнти дані приблизно, оскільки страви відпрацьовані роками і робляться на око, але з душею. Підготуємо продукти. Картоплю очистимо, натираємо на самій дрібній тертці до стану кашки, додаємо борошно, яйця, сіль. У фарш додаємо дрібно нарізану цибулю, сметану, сіль і мелений перець, перемішуємо. Якщо додаєте майонез, то з сіллю будьте обережніше.
Прошу вибачення за якість цієї фотки, знімав вночі. Добре розігріваємо сковороду з маслом, викладаємо столову ложку картоплі, зверху столову ложку фаршу, розрівнюємо і потім зверху знову столову ложку картоплі. Обсмажуємо з двох сторін до красивого золотистого кольору. Фарш встигає просмажиться, виходить соковитий.
Смачна, соковита начинка, підсмажена корочка. Домашня сметанка на ароматному гарячому шматочку - смакота. Всім смачного!
Коментувати