Різновид українських цибульніков - крекери з цибулі, сала і маку. Смачно і дуже ситно. Кухня: Українська.
Інгредієнти
- Сало (смажене) - 1 скл.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Мак - 1 ст. л.
- Олія - 1 ст. л.
- Борошно пшеничне / Борошно
Цибулю очистити і порізати.
Сало у мене домашнє.
Я нарізаю його крупно, оскільки в моїй родині люблять саме смажене сало великими шматочками.
Цибулю обсмажити на олії.
Сало обсмажити на сухій сковороді.
Для цибульників потрібно всього склянку сала без шкірки. Зайве з великим задоволенням ми з'їли з хлібом.
Сало і цибулю перекрутити на м'ясорубці.
Додати яйця і добре перемішати.
Далі додаємо мак, знову змішуємо.
І борошно. Борошна потрібно стільки, щоб все тільки не липнуло до рук, але не більше. Можна трохи притрусити стіл борошном, при розкочуванні тіста.
Розкачати тісто в пласт. Нарізати на шматочки.
Перекласти на деко з пергаментом.
Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах 10-15 хвилин до золотистого кольору.
Дуже хрусткі і смачні.
Як цибульні крекери.
Моїй родині подобаються такі крекери з української кухні. Пригощайтеся і ви!
Коментувати