Красивий і яскравий борщ

Напевно немає на світі людини, яка б не любила борщ. Ось і наша сім'я не виняток. Кілька років тому одна моя знайома навчила мене варити борщ саме таким способом, яким я хочу з вами поділитися. Спасибі їй за це велике! Він завжди виходить красивим, яскравим, він просто не може вийти блідим. Вариться, як і будь-який інший борщ, довго. Але він того вартий. Прошу, не проходьте мимо мого рецепту цієї української страви з квасолі, і він вам точно сподобається! Отже візьмемо 7 літрову каструлю і вперед! Кухня: Українська.

Інгредієнти

  • М'ясо (у мене стегно гомілки індички) - 1 кг
  • Квасоля - 200 г
  • Буряк (середнього розміру) - 3 шт
  • Картопля - 3 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 300 г
  • Зелень (будь-яка, яку любите. У мене сьогодні кріп) - 1 пуч.
  • Часник - 10 зуб.
  • Томатна паста - 3 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 10

Відміряємо склянку квасолі - це приблизно 200 гр. Квасолю можна взяти будь-яку. Промиваємо. На моїй квасолі вказано час варіння - 1.5 - 2 години. За час варіння борщу вона встигне зваритися. Але якщо у вас така квасоля, яка вариться довше, можна її попередньо окремо відварити до напівготовності і потім злити воду і додати її до м'яса. Наповнюємо каструлю холодною водою на 2/3. Миємо м'ясо. Квасолю з м'ясом кладемо в каструлю і ставимо на плиту. Чекаємо коли закипить. Поки закипає наш бульйон, чистимо овочі. Картоплю і буряк розріжемо на половинки. Коли бульйон закипів, треба ретельно зняти піну і покласти туди буряк з картоплею. Прям половинками. Після закипання трохи зменшуємо вогонь і варимо хвилин 20.
Тим часом нашаткувати капусту і, після 20 хвилин варіння буряка, додамо її до вмісту каструлі. Варимо ще хвилин 20-30. До готовності буряка. Протикаємо її ножем і таким чином перевіряємо її готовність.
Коли буряк готовий, дістаємо всі наші 6 половинок шумівкою з майбутнього борщу. Даємо трохи охолонути, щоб можна було її взяти в руку.
Ставимо на вогонь сковороду. Поки вона розігрівається, ріжемо цибулю. Наливаємо олію в сковороду і відправляємо обсмажувати цибулю. Тремо моркву. Додаємо її до цибулі. Поки вони смажаться, тремо буряк, який дістали з борщу. На сковороду до цибулі і моркви викладаємо томатну пасту і півсклянки води, все перемішуємо і відправляємо туди буряк. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 10-15. Ось яка краса у нас виходить на сковороді!
А як же половинки картоплі? Ні, ми про неї не забули і поки тушкується буряк, дістаємо всі наші 6 половинок картоплі з каструлі і розминаємо це все виделкою в пюре. І тепер відправляємо назад в каструлю. Викладаємо туди і наш тушкований буряк з цибулею і морквою.
Даємо покипіти нашому борщу хвилин 10-15. Ось тепер можна і посолити за смаком. Вимикаємо і даємо трохи відпочити (хвилин 10). За тим додаємо часник. Його можна пропустити через прес або подрібнити ножем - кому як подобається. Поки часник настоюється, накриваємо на стіл. Ріжемо бородинський хлібець. Розкладаємо борщ по тарілках, подаємо з зеленню і сметаною. Кличемо всіх на обід! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі