Пісочні пиріжки з м'ясом в духовці

Легке в приготуванні тісто, смачне і розсипчасте після випічки, така ж смачна начинка з м'яса. Один з бабусиних рецептів страви з м'яса. Кухня: Українська. Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Маргарин (вершковий) - 150 г
  • Сметана (20%) - 150 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 пуч.

начинка

  • Фарш м'ясний - 200-300 г
  • Сало - 50 г
  • Яйце куряче (варені) - 2 шт
  • Сіль за смаком

для змазування

  • Вершки - 3 ст. л.
  • Насіння льону
Тісто потрібно робити швидко, бажано в прохолодному місці. Я роблю його в комбайні, щоб не зігрівати теплом своїх рук (ну не вмію я так само швидко замішувати, як бабуся). Спочатку потрібно з'єднати просіяне борошно з холодним, натертим на тертці, вершковим маргарином. І перетерти пальцями в крихту. Додати сіль і соду, змішати і додати сметану.
Швидко замісити тісто до однорідності. У пакет і на 1 годину в холод.
Поки тісто охолоджується, я готую начинку. Сало дрібно нарізати, додати фарш (у мене свинячий) і разом обсмажити на сковороді до готовності м'яса. За бажанням можна додати пару ложок рослинного масла. Потім я ще раз подрібнюю на м'ясорубці, вже все разом обсмажені. Ще я додаю подрібнені варені яйця, яких на фото немає. Також додається дрібно різана зелень, але я не додала.
Охолоджене тісто розділити на частини, для зручності. Кожну частину тонко розкачати між двома листами пергаменту (решта тіста тим часом відпочиває в холоді). Розрізати на квадратики.
На кожен квадратик викладаємо трохи начинки: 1-1.5 ч. л.
Ось таким чином з'єднати протилежні краї.
Потім з'єднати інші краї. Добре заліпити.
Викласти на деко з пергаментом швом вниз.
Змастити вершками і присипати льоном або за бажанням - маком.
Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах до золотистого кольору 15-20 хвилин.
Ось такі смачні пиріжки з мого дитинства. Ще один рецепт з бабусиного блокнотика.
Дуже просто і смачно!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі