Борщ з галушками

Пропоную приготувати легкий і в той же час ситний борщ без додавання м'яса. Не можу назвати його пісним, оскільки галушки готую з додаванням яйця. Дуже смачний суп виходить! Українські страви - категорія рецепту. Готуйте перші страви, вони смачні.

Інгредієнти

суп

  • Картопля - 5 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Буряк - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Вода (+150 мл для засмажки) - 1.7 л
  • Лист лавровий - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Олія (для засмажки)

галушки

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 40 г
  • Сіль - 1 щіпка

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

У киплячу воду опускаємо очищену і нарізану картоплю і нашатковану капусту. Прикрити кришкою, варіть15 хвилин.
Поки вариться картопля з капустою, займемося засмажкою. Буряк і моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати невеликими шматочками. На олії підсмажити до прозорості цибулю. Додати буряк і моркву. Смажити, помішуючи, до м'якості моркви і буряка 3-4 хвилини. Додати томатну пасту, перемішати. Влити 150 мл води. Прикрити кришкою, тушкувати, поки води залишиться зовсім небагато на дні сковороди.
До картоплі з капустою додати засмажку разом з рідиною. Посолити, поперчити, додати лавровий лист. Варити 10 хвилин.
Приготуємо тісто на галушки. Яйце змішати з борошном і дрібкою солі. Тісто має бути як сметана.
У суп за допомогою 2-х чайних ложок викласти галушки, набираючи 1/2 або 1/3 частину ложки тіста і другою ложкою допомагаючи викладати тісто в суп.
Варити 5 хвилин.
В кінці приготування додати подрібнену зелень і часник. Дати борщу настоятися під кришкою 10 хвилин. І можна подавати. Смачний і яскравий борщ з галушками готовий! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі