Пропоную приготувати легкий і в той же час ситний борщ без додавання м'яса. Не можу назвати його пісним, оскільки галушки готую з додаванням яйця. Дуже смачний суп виходить! Українські страви - категорія рецепту. Готуйте перші страви, вони смачні.
Інгредієнти
суп
- Картопля - 5 шт
- Капуста білокачанна / Капустa - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Буряк - 1 шт
- Часник - 2 зуб.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Вода (+150 мл для засмажки) - 1.7 л
- Лист лавровий - за смаком
- Сіль за смаком
- Зелень - за смаком
- Олія (для засмажки)
галушки
- Яйце куряче - 1 шт
- Борошно пшеничне / Борошно - 40 г
- Сіль - 1 щіпка
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 4
У киплячу воду опускаємо очищену і нарізану картоплю і нашатковану капусту. Прикрити кришкою, варіть15 хвилин.
Поки вариться картопля з капустою, займемося засмажкою. Буряк і моркву натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати невеликими шматочками. На олії підсмажити до прозорості цибулю. Додати буряк і моркву. Смажити, помішуючи, до м'якості моркви і буряка 3-4 хвилини. Додати томатну пасту, перемішати. Влити 150 мл води. Прикрити кришкою, тушкувати, поки води залишиться зовсім небагато на дні сковороди.
До картоплі з капустою додати засмажку разом з рідиною. Посолити, поперчити, додати лавровий лист. Варити 10 хвилин.
Приготуємо тісто на галушки. Яйце змішати з борошном і дрібкою солі. Тісто має бути як сметана.
У суп за допомогою 2-х чайних ложок викласти галушки, набираючи 1/2 або 1/3 частину ложки тіста і другою ложкою допомагаючи викладати тісто в суп.
Варити 5 хвилин.
В кінці приготування додати подрібнену зелень і часник. Дати борщу настоятися під кришкою 10 хвилин. І можна подавати. Смачний і яскравий борщ з галушками готовий! Смачного!
Коментувати