Перші страви

Легкі і смачні, цікаві і гарячі, літні, оригінальні і святкові, овочеві, пісні і прозорі, холодні і швидкі перші страви, супи - це основа раціону харчування. Вони несуть неодмінну користь для організму. Прості, смачні і дієтичні рецепти, меню з фото на кожен день, перелік і презентація, рецептура і список, характеристика. Перші страви, блюда до святкового столу, рецепти країн світу, української і європейської, німецької і французької національної кухні, західної азії, Англії і Франції, Грузії, Японії і України, страви Закарпаття, турецькі, українські і французькі страви, на свят вечір, для дітей і ресторану, з картоплі і шпинату, в скороварці і мультиварці, на вогні і в казані, з буряка без м'яса, з баклажанів і грибів, з грибами і мисливськими ковбасками, з овочів і шампіньйонів, з індички і свинини, з цвітної капусти і курячого філе. Тут ви дізнаєтеся в якому посуді, в чому, подають перші страви для гостей, які перші страви є популярними в українській кухні, національні італійські страви італійської кухні. Подача і технологія приготування перших страв, чанахи і солянка, різновидності борщів і окрошка, розсольник, уха і харчо. Готуйте і насолоджуйтеся!

Манджа - дуже популярні перші страви на Балканах. Існує маса варіацій приготування Манджи. Кожна господиня готує це блюдо за своїм смаком. Пропоную вам приготувати один з варіантів пісного балканського супу під назвою "Манджа". Блюдо просте і смачне.

Інгредієнти

  • Квасоля консервована (біла) - 1 бан.
  • Квасоля стручкова (заморожена) - 200 г
  • Картопля (велика) - 3 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Томати протерті (консервовані) - 300 мл
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Хрін (столовий) - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Вода - 1,5 л

Квасниця, або квашница, - популярна страва польської кухні. В оригінальному рецепті вона робиться на основі квашеної капусти або її розсолу. Мій же варіант робиться теж на основі квашеної капусти, але в тушкованому вигляді. Такий суп мені подобається набагато більше, оскільки виходить більш м'яким і дуже нагадує за смаком солянку, яку в моїй родині дуже люблять. Але з нею потрібно досить довго возитися, а тут натушкувала капусточки, в цей раз у мене з сушеними грибами, відклала в холодильник. Першу порцію з'їдаємо як гарнір, а на наступний день варимо смачний суп. Спробуйте, я думаю, багатьом він припаде до смаку. Перші страви з капусти - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Капуста квашена (тушкована з грибами) - 350 г
  • Квасоля консервована (біла) - 1 бан.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цукор - за смаком
  • Вода - 1.5 л
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

Гамбо або гумбо - блюдо американської кухні, поширене в штаті Луїзіана. Являє собою густий суп зі спеціями, схожий по консистенції на рагу. Вважається спадщиною кухні каджун, нащадків які прибули в XVIII столітті в Канаду французьких емігрантів. Гамбо може бути густим, як рагу, і подається на подушці з рису, може бути більш рідким, як суп. Я приготувала другий варіант страви з рису і риби, за основу взяла рецепт з журналу Гостроном. Кухня: Американська

Інгредієнти

  • Філе рибне (сібас, тріска або інша біла морська риба) - 400 г
  • Рис (басматі) - 1 скл.
  • Перець болгарський (зелений) - 1 шт
  • Селера черешкова - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Квасоля (свіжоморожена) - 400 г
  • Томати у власному соку - 400 г
  • Бульйон (рибний) - 400 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 ст. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Дуже нас порадував цей варіант розсольнику. Я завжди варю розсольник з нирками, але, буває, що їх немає в продажу. Або лінь возитися з їх підготовкою - справа клопітка. А розсольнику хочеться. Цей варіант виявився дуже смачним. Страви на Пасху смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Крупа перлова - 150 г
  • Грудинка (копчена або інші копчені м'ясопродукти) - 600 г
  • Бульйон (курячий або овочевий) - 2 л
  • Огірок солоний - 3 шт
  • Розсіл (огірковий) - 0,5 скл.
  • Картопля - 3 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Петрушка (корінь) - 1 шт
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Перець чорний - 4 шт

Цей суп, перш за все, зацікавить батьків тих дітей, яких складно нагодувати рибою. Перетворимо рибу в ніжні кнелькі-фрикадельки, додамо в суп домашню локшину і сонячну кукурудзу. Багато мам знають, що дітки із задоволенням їдять перші страви з риби, в яких є кукурудза.

Інгредієнти

Для домашньої локшини

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль - 1 пуч.
  • Вода - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно (приблизно) - 1 скл.
  • Зелень (сушена) - 2 ч. л.

для супу

  • Горбуша - 200 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Семоліна (або манна крупа) - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 80 г
  • Морква - 80 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Локшина (готова домашня) - 80 г
  • Кукурудза - 1 бан.
  • Вода (або рибний бульйон) - 2 л

Густий насичений суп з підосичників з білою квасолею і ріпою замість картоплі. Ріпа, на відміну від картоплі, є низькокалорійним продуктом і містить багато вітамінів і мікроелементів. Гриби можна взяти будь-які: сухі; лісові; печериці або гливи. Буде смачно з усіма. Страви з грибів - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Вода - 1,5 л
  • Гриби (заморожені підосичники, будь-які гриби) - 4 шт
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія (1,5 ст л для гасіння + 0,5 ст л додати в каструлю в кінці готування, можна замінити на соняшникову) - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Ріпа (жовта D ~ 8-10 см) - 1 шт
  • Квасоля консервована (біла) - 0,5 бан.
  • Крупа манна (опціонально) - 1 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Їжа в пост. Для приготування цього супу нам знадобляться дуже прості інгредієнти. Зелений горошок я візьму консервований. Цей супчик краще зварити "на разок" і їсти свіжим. Ароматний, легкий, красивий суп нам допоможе в дні Посту і урізноманітнює асортимент супів в нашому меню. Давайте дивувати улюблених навіть в ці дні. Перші пісні страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Вода - 1300 мл
  • Оливкова олія (1 ст л згасити овочі + 1 ст л додати в кінці готування, масло можна замінити на соняшникове) - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Картопля - 2 шт
  • Горошок зелений - 1 бан.
  • Перець духмяний - 3 шт
  • Лист лавровий - 1 шт
  • Вермішель (твердих сортів) - 2 ст. л.
  • Зелень (кріп і петрушка) - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (для подачі за смаком)

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4

Пропоную нескладний суп, в якому всі інгредієнти складають неповторну симфонію відтінків смаку, які ви неодмінно оціните по достоїнству. Приготуйте цей суп, коли вам захочеться спробувати щось нове. Перші страви з брокколі бувають смачними, спробуйте.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сочевиця - 200 г
  • Брокколі - 200 г
  • Картопля - 170 г
  • Оливки зелені - 1 бан.
  • Бульйон (м'ясний) - 1.5 л
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Лист лавровий - 2 шт

Суп виходить смачним, наваристим, в міру солоним і трохи остреньким. Запрошую на пробу! Готуйте перші страви з квасолі, вони корисні.

Інгредієнти

  • Яловичина (м'якоть) - 300 г
  • Картопля (велика) - 3 шт
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 2 шт
  • Квасоля консервована (червона у власному соку 310 г) - 1 бан.
  • Огірок солоний - 4 шт
  • Зелень (велика (кінза і петрушка)) - 1 пуч.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л
  • Аджика (суха) - 1 ч. л.
  • Коріандр (мелений) - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Часник - 3 зуб.
  • Вода - 2,5 л
  • Олія - ​​2 ст. л.

Час приготування: 100 хвилин

Кількість порцій: 5

Дуже ситний суп, не дивлячись на те, що рецепт вегетаріанський, пісний. Особливий шарм йому додає червоне сухе вино. Рецепт з журналу Гастроном. Кухня: Італійська. Перші страви з сиру - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Квасоля консервована (по 400 г у власному соку, червона і біла) - 2 бан.
  • Селера черешкова - 2 шт
  • Морква - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Вино червоне сухе - 300 мл
  • Базилік - 1 гіл.
  • Чебрець - 2 гіл.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Пармезан (для пісного варіанту сир виключити) - 100 г
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.

Справжнісіньке літне блюдо, з категорії - перші страви! У спеку (а у нас давно вже за 30 град.), з холодильника... смакота! До речі, накрила на стіл, зібралася сфотографувати, так невчасно подзвонили, повернулася, а там вже добавку доїдають: (! A то, що залишилося на дні каструлі, хіба що в блюдце наливати! Так що, вибачте за основне фото! Час варіння картоплі і яєць я не включила під час приготування, оскільки. я це роблю напередодні, щоб не чекати, коли вони охолонуть, та й воду кип'ячену з вечора закидаю в холодильник. Готуйте страви з картоплі, це також смачно.

Інгредієнти

  • Мацоні - 800 мл
  • Сметана - 500 г
  • Картопля (варена) - 4 шт
  • Яйце куряче (варені) - 4 шт
  • Огірок (досить великий) - 1 шт
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Кріп - 1 пуч.
  • Сіль (краще дрібну, щоб швидше розчинилася) - за смаком
  • Вода (холодна кип'ячена) - 700 мл

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 12