Окрошка на мацоні і сметані

Справжнісіньке літне блюдо, з категорії - перші страви! У спеку (а у нас давно вже за 30 град.), з холодильника... смакота! До речі, накрила на стіл, зібралася сфотографувати, так невчасно подзвонили, повернулася, а там вже добавку доїдають: (! A то, що залишилося на дні каструлі, хіба що в блюдце наливати! Так що, вибачте за основне фото! Час варіння картоплі і яєць я не включила під час приготування, оскільки. я це роблю напередодні, щоб не чекати, коли вони охолонуть, та й воду кип'ячену з вечора закидаю в холодильник. Готуйте страви з картоплі, це також смачно.

Інгредієнти

  • Мацоні - 800 мл
  • Сметана - 500 г
  • Картопля (варена) - 4 шт
  • Яйце куряче (варені) - 4 шт
  • Огірок (досить великий) - 1 шт
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Кріп - 1 пуч.
  • Сіль (краще дрібну, щоб швидше розчинилася) - за смаком
  • Вода (холодна кип'ячена) - 700 мл

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 12

Заздалегідь відварюємо картоплю і яйця.
Холодну картоплю і яйця чистимо і ріжемо розміром 1х1см. (яйця дрібніше).
Огірок і зелень миємо й даємо гарненько стекти воді.
Огірок чистимо і ріжемо дрібними кубиками, кріп і зелену цибулю дрібно нарізати. У нас все готово до завершального етапу!
Беремо мацоні і сметану в співвідношенні 2х1, як слід розмішуємо (краще віночком) і розбавляємо холодною кип'яченою водою до потрібної нам консистенції (у мене на 2 баночки мацоні і 1 банку дуже густої сметани пішло приблизно 700 мл.) - можна густіше, можна пожиже, як вам подобається!
Всипаємо туди все, що ми приготували заздалегідь, солимо і відправляємо в холодильник! Ось така у нас вийшла окрошка - весела, смачна, ароматна! Пригощайтеся на здоров'я!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі