Справжнісіньке літне блюдо, з категорії - перші страви! У спеку (а у нас давно вже за 30 град.), з холодильника... смакота! До речі, накрила на стіл, зібралася сфотографувати, так невчасно подзвонили, повернулася, а там вже добавку доїдають: (! A то, що залишилося на дні каструлі, хіба що в блюдце наливати! Так що, вибачте за основне фото! Час варіння картоплі і яєць я не включила під час приготування, оскільки. я це роблю напередодні, щоб не чекати, коли вони охолонуть, та й воду кип'ячену з вечора закидаю в холодильник. Готуйте страви з картоплі, це також смачно.
Інгредієнти
- Мацоні - 800 мл
- Сметана - 500 г
- Картопля (варена) - 4 шт
- Яйце куряче (варені) - 4 шт
- Огірок (досить великий) - 1 шт
- Цибуля зелена - 1 пуч.
- Кріп - 1 пуч.
- Сіль (краще дрібну, щоб швидше розчинилася) - за смаком
- Вода (холодна кип'ячена) - 700 мл
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 12
Заздалегідь відварюємо картоплю і яйця.
Холодну картоплю і яйця чистимо і ріжемо розміром 1х1см. (яйця дрібніше).
Огірок і зелень миємо й даємо гарненько стекти воді.
Огірок чистимо і ріжемо дрібними кубиками, кріп і зелену цибулю дрібно нарізати. У нас все готово до завершального етапу!
Беремо мацоні і сметану в співвідношенні 2х1, як слід розмішуємо (краще віночком) і розбавляємо холодною кип'яченою водою до потрібної нам консистенції (у мене на 2 баночки мацоні і 1 банку дуже густої сметани пішло приблизно 700 мл.) - можна густіше, можна пожиже, як вам подобається!
Всипаємо туди все, що ми приготували заздалегідь, солимо і відправляємо в холодильник! Ось така у нас вийшла окрошка - весела, смачна, ароматна! Пригощайтеся на здоров'я!
Коментувати