Дієтичні страви

Представляємо вам корисні і смачні дієтичні страви, пісні і низькокалорійні, дешеві і прості, перші і другі, легкі і білкові, літні і лікувальні, мясні і овочеві, святкові і холодні, цікаві і швидкі дієтичні страви для шлунку, блюда, супи, меню. Дієтичні страви, які ви можете приготувати вдома: з картоплі і кабачків, кабачка, з яловичини і курки, з гарбуза, з курячого філе і брокколі, з фаршу і авокадо, з цвітної капусти і телятини, з творогу і шампіньйонів, з овочів і хека, з риби і лаваша, з моркви і квасолі, з буряка і гречки, з вівсяних пластівців і печінки, без солі і мяса, з булгура і рису. Дієтичні страви з баклажана і брюссельської капусти, з банана і яблук, з грибів і овочів, з говядини і сиру, з індички і кролика, з курячого фаршу і лавашу, з топінамбура і тикви, з творогом і курячим фаршем, з філе курки, з червоної риби і шпинату, з чорносливом, з курячого мяса і язика. Малокалорійні рецепти приготування дієтичних страв для схуднення в мультиварці, пароварці, духовці і тушені, на кожен день і для дітей, дитини, на вечерю і на новий рік, вдома і на пару, взимку і літом, в дорогу і на друге, на швидку руку і для підтримки тонусу, зміцнення імунітету і відмінного настрою. Тут ви дізнаєтеся що можна приготувати дієтичне, які є дієтичні страви швидкого приготування, як приготувати дієтичні кабачки, яка дієтична їжа для дітей, страви дієтичного харчування. Дієтичні рецепти, обіди: баклажани, куряче філе, цвітна капуста.

Чому я не здогадалася так готувати цю рибу раніше. Я люблю страви з риби, але інші члени сім'ї раніше лише іноді приєднувалися. Головною проблемою завжди були кістки. Обробляти свіжу рибу на філе довга й кропітка праця. Дієтичні страви - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Хек - 600 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно (для панірування) - 30 г
  • Сіль - 9 г
  • Лист лавровий - 3 шт
  • Цукор - 5 г
  • Перець чорний - 2 г
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Вода - 350 мл
  • Олія - ​​3 ст. л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 3

Ніжні і смачні фрикадельки в кроповому соусі у нас сьогодні на обід! Заходьте! Пригощаю!

Інгредієнти

  • Фарш індюшачий - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сухарі панірувальні - 4 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Молоко - 200 мл
  • Вершки - 200 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Кріп - 1 пуч.
  • Масло вершкове - 15 г

Цей рецепт страви з курячого філе, як тільки попався мені на очі, дуже зацікавив мене своїм способом приготування. А готувати ковбасу потрібно буде... в самих звичайних чашках! Продукти знадобляться найпростіші, які завжди є в холодильнику і часу буде потрібно зовсім небагато. Я готувала дієтичний варіант ковбаси для дитини, але можна і спецій додати на свій смак. Таку ковбасу можна і на святковий стіл приготувати для діток або тих, хто на дієті. Дуже смачна, ніжна і соковита ковбаска виходить! Страви на день народження - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Філе куряче - 300 г
  • Молоко - 150 мл
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль (без гірки) - 1 ч. л.
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 10

З деякого часу за певними обставинами доводиться готувати дієтичні страви з гречки. Приготувала кабачки, фаршировані з м'ясом птиці і гречки. І повторюю цей рецепт вже кілька разів, тому вирішила поділитися ним.

Інгредієнти

  • Кабачок (кожен кабачок вагою приблизно 350 г) - 2 шт
  • Фарш індюшачий (у мене грудка курки і стегно індички без шкіри) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Крупа гречана - 45 г
  • Сметана (за кількістю розрізнених частин кабачків) - 7 ч. л.
  • Сіль (за смаком) - 1/4 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Запечені голубці з пекінської капусти, курячого фаршу з рисом і сирним сиром з овочами. Голубці я робила на кеци. Кеци-це сковорода з червоної глини, яку можна ставити в духовку і в піч. Кеци не покрита нічим, зроблена тільки з глини. Екологічно чистий 100% продукт. (Грузія). Продукти в ній робляться у власному соку. Виходить корисна і дуже смачна дієтична страва з капусти. Для цієї страви можна використовувати будь-які форми або глибоку сковороду, яку можна поставити в духовку.

Інгредієнти

для фаршу

  • Фарш курячий (будь-який м'ясний)- 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Рис (круглий) - 0.25 скл.
  • Сіль за смаком
  • Сир сирний (сир в ложці з верхом, можна замінити на жирний сир хорошої якості) - 1 ст. л.
  • Перець Кайєн (за смаком, будь-який: червоний або чорний)

для голубців

  • Капуста пекінська (майже на 1 кг) - 1 вилок
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля червона (або ріпчаста) - 1 шт
  • Часник (за смаком) - 1 зуб.
  • Оливкова олія (або соняшникова) - 1 ст. л.
  • Помідор (скільки поміститься) - 1.5 шт
  • Соус (любий томатний соус) - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

для подачі

  • Зелень
  • Сметана

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 5

Всім любителям кабачків присвячується! Ці дуже прості в приготуванні дієтичні страви з фаршу сподобаються вам і вашим гостям. Робити її легко, а з'їдається на раз два. До того ж і не дуже каллорійно, але зате яке корисне і смачне. Ну що, давайте почнемо!

Інгредієнти

  • Кабачок (маленькі або цукіні) - 4 шт
  • Фарш м'ясний (у мене був змішаний, можна брати на ваш розсуд.) - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Йогурт (натуральний) - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Орегано - 0.5 ч. л.
  • Часник - 5 зуб.
  • Сир твердий (тертий / на ваш розсуд) - 150 г
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Масло вершкове (змащуємо форму)

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Дуже смачна і симпатична закуска з тілапії на шпажках, в ароматному маринаді і слайсами кабачка! Просто і швидко приготувати до приходу гостей, до того ж дуже корисне блюдо! Дієтичні страви з кабачків - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Тілапія (філе) - 800 г
  • Кабачок (молодий) - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чилі (крупно мелений, сушений) - за смаком
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Цедра лайма - 1 ч. л.
  • Кориця
  • Порошок часниковий - 1 ч. л.
  • Гірчиця (гостра) - 1 ч. л.
  • Олія (для смаження)

Рататуй - популярні овочеві пісні страви Прованської кухні. Класичний рататуй готується трохи заморочно і біля плити треба провести півдня. Пропоную спрощений, але не менш смачний варіант цієї яскравої, ароматної, корисної і дієтичної страви з баклажанів. Крім того, блюдо універсально. Його можна подавати, як гарячу закуску або основне блюдо або як холодну закуску. Ось, так я приготувала!

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 шт
  • Цукіні - 1 шт
  • Перець солодкий червоний - 1 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Часник - 4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Чебрець (або базилік)
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Суміш перців (мелена) - за смаком
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Зелень

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 4

Із серії "Корисна їжа". Я часто роблю курячі котлети і додаю в фарш кабачок або цукіні. Сьогодні я додала свіжий огірок. Зараз пішли молоденькі огірочки, такі соковиті і хрусткі! Котлети запекла в духовці з обох сторін. Смачні, ароматні, соковиті і дієтичні страви з курки, спробуйте. Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Грудка куряча (або ~ 300 г курячого фаршу) - 1 шт
  • Цибуля біла - 1 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Крупа манна (для панірування котлет, твердих сортів) - 2 ст. л.
  • Огірок (короткоплодний) - 1 шт
  • Оливкова олія - ​​1 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Дуже смачні дієтичні котлети, смажені на сковороді особливим способом, без краплі олії і без панірування. Другі страви з фаршу на сковороді будуть корисними тим, хто не хоче включати духовку заради двох котлет і для тих, у кого немає пароварки. Страви на Трійцю - категорія рецепту, спробуйте.

Інгредієнти

  • Фарш рибний - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Яйце куряче (невелике) - 1 шт
  • Хліб - 2 скибки.
  • Сіль за смаком
  • Кріп - 2 гіл.