Кабачки дієтичні з фаршем

З деякого часу за певними обставинами доводиться готувати дієтичні страви з гречки. Приготувала кабачки, фаршировані з м'ясом птиці і гречки. І повторюю цей рецепт вже кілька разів, тому вирішила поділитися ним.

Інгредієнти

  • Кабачок (кожен кабачок вагою приблизно 350 г) - 2 шт
  • Фарш індюшачий (у мене грудка курки і стегно індички без шкіри) - 300 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Крупа гречана - 45 г
  • Сметана (за кількістю розрізнених частин кабачків) - 7 ч. л.
  • Сіль (за смаком) - 1/4 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Необхідна кількість інгредієнтів. У мене приготований фарш заздалегідь.
Кабачки вимити, розрізати кожен приблизно на 3-4 частини. Видалити середину кабачка. Він повинен бути в формі бочки.
Гречану крупу промити і залити окропом хвилин на 10.
Цибуля ріпчаста і частину м'якоті кабачків подрібнити в блендері.
З гречаної крупи злити воду. У фарш додати подрібнену цибулю з кабачками, крупу і сіль. Ретельно перемішати. Фарш виходить рідкуватий.
Кабачки викласти в пароварку і кожну частину покласти по одній чайній ложки сметани (або йогурту). У мене в цей раз 20% сметана.
Я варила в звичайній пароварці. Тому заздалегідь потрібно налити воду в каструлю і довести її до кипіння. Сметану розмазати по внутрішній стороні кабачка і покласти в нього фарш з невеликою гіркою.
Поставити вставку пароварки в каструлю з киплячою водою, закрити кришкою і варити 25-30 хвилин. Смачного! Такі кабачки можна приготувати аналогічно і з рисом. Тільки його бажано відварити попередньо майже до готовності. Для варіанту не для дієти можна додати в фарш чорний перець і трохи спецій за смаком.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі