Cтрави з гарбуза

Готуємо разом кращі і корисні, смачні і гострі, пісні і дієтичні, солодкі і солоні, вегетаріанські, перші і другі, легкі і не солодкі, прості і цікаві, швидкі страви із печеного, замороженого і сирого, кашового і фаршированого, солодкого гарбуза і курки, запіканка для дітей і немовлят до року, запечені в духовці з картоплею і м'ясом, в мікрохвильовці і мультиварці, для дитячого харчування і схуднення, для годуючих мам і діабетиків, на сніданок і на зиму, презентація, оладки, каша і пюре, швидко і без цукру, з рису і часником, з яблуками і медом, з сиру і яблук, кекси, з куркою у мультиварці. Тут ви дізнаєтеся як і що можна готувати, приготувати, зробити, варити гарбузові рецепти, приготування страв і випічка, Хоккайдо, Цукати і Чізкейк. Страва з квітів гарбуза, як готують рецепти запіканок, мультиварка. Готуйте і насолоджуйтеся!

Ці перші страви називаються красивим, довгим і зовсім незрозумілим словом - Колокіфосупа. Такий апетитний суп-пюре готує бренд-шеф національного ресторану "Молоні Лаві" "Стаматіс Ціліас. Секрет в тому, що гарбуз повинен бути не вареним, а печеним до м'якості, тоді він зберігає свій насичений смак. Цей суп, якщо він приготовлений правильно, повинен бути трохи солодкуватим на смак. Страви з картоплі дуже смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 600 г
  • Цибуля-порей - 40 г
  • Картопля - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Морква - 200 г
  • Вода (350-400 мл)

Всім відомо, що більш соковиті котлети ті, м'ясо для яких не прокручується через м'ясорубку, а робиться ножем. Такі я і вирішила зробити. А ще, щоб їх зробити ще більш соковитими і ніжними, додала тертий гарбуз і трохи йогурту (густого грецького 4%). Всі домашні оцінили і одностайно просили зберегти рецепт. Якщо ці котлети приготувати на пару і не додавати перець, то можна запропонувати їх і для дієтичного харчування. Готуйте дієтичні страви, це корисно.

Інгредієнти

  • Фарш курячий (рубаний) - 500 г
  • Гарбуз - 120 г
  • Йогурт (грецький) - 50 г
  • Хліб - 70 г
  • Крохмаль - 1 ст. л.
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Перець чорний - 0,5 ч. л.
  • Спеції (для курки) - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Молоко (для замочування хліба) - за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Просте, зрозуміле і ситне блюдо. Курчата, фаршировані корисним осіннім овочем гарбузом і пшеничною кашею. І основне блюдо, і гарнір в одному. Дуже зручні і смачні страви! Спробуйте.

Інгредієнти

  • Курча - 2 шт
  • Гарбуз - 125 г
  • Цибуля ріпчаста - 75 г
  • Крупа пшенична - 50 г
  • Сіль
  • Паприка солодка
  • Порошок часниковий
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Перець чорний
  • Вода - 300 мл

Ці страви з сиру і гарбуза, що прийшли з Італії стали дуже популярними через простоту приготування. Основа його - підсушені шматочки хліба, змащені оливковою олією і часником. В якості начинки кожен може вибрати все, що йому подобається. Спробуйте і мій варіант: цікаве поєднання солодкуватого гарбуза, вершково-солоного сиру і хрусткого бекону.

Інгредієнти

  • Гарбуз (запечений) - 2 скибки.
  • Бекон - 8 скиб.
  • Батон - 8 скиб.
  • Часник - 1 зуб.
  • Фета - 170 г
  • Оливкова олія - ​​за смаком
  • Перець рожевий (опціонально) - за смаком

Час приготування: 7 хвилин

Прості, добротні і пісні страви з гарбуза без претензій на вишуканість. Але смачне, корисне, поживне і доступне блюдо. Перлова каша з гарбузом і ріпчастою цибулею. Гідний гарнір або самостійна пісна страва. Спробуйте!

Інгредієнти

  • Крупа перлова - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 150 г
  • Гарбуз - 300 г
  • Вода - 250 мл
  • Паприка солодка - 1/5 ч. л.
  • Горіх мускатний - 1 пуч.
  • Порошок часниковий - 1/5 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​2 ст. л.

Ще один рецепт в скарбничку усіма улюбленої курки з картоплею, новим тут буде маринад для курки - з бородинского хліба і часнику, звідси і нескромна назва. Страви з курки це дуже смачно, настійно рекомендую, пригощайтеся. Кухня: Російська

Інгредієнти

  • Курка (1,5 кг.) - 1 шт
  • Хліб (бородинський) - 2 скибки.
  • Часник (1,5 головки) - за смаком
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль (ароматизована, в моєму випадку лимонна) - за смаком
  • Перець чорний (суміш п'яти перців) - 1 ч. л.
  • Гарбуз - 500 г
  • Селера коренева - 100 г
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Перець червоний пекучий - за смаком

Час приготування: 120 хвилин

Гарбуз - справжня королева осені! Однак, не всім вона до смаку. Ніжна рисова запіканка з гарбузом і тонким ароматом ванілі і лимона цілком може порадувати вас і ваших близьких на сніданок або полуденок. Страви з рису дуже смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Молоко - 300 мл
  • Рис (3/4 склянки) - 120 г
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Цукор коричневий - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Масло вершкове - 30 г
  • Гарбуз - 250 г

Час приготування: 60 хвилин

По-справжньому осіння і дуже легка в приготуванні гарбузова рисова каша наповнить ваш ранок теплом і затишком! Ви можете приготувати пісну версію без додавання молока - дієтична страва, можете додати молоко, а можете взагалі повністю зварити кашу на молоці. Для її приготування вам не знадобиться ніяких особливих навичок. Сама я довго шукала подібний простий рецепт і на підставі всього знайденого вирішила приготувати трішки по-своєму. Всім смачного!

Інгредієнти

  • Рис (якщо чесно, не знаю точно, скільки брала рису, може трохи менше половини склянки, на око, скільки вам вистачить на одну порцію, щоб наїстися) 
  • Варила в маленькій каструльці - 0.5 скл.
  • Вода (теж приблизне значення. Заливайте водою з урахуванням того, що рис буде вбирати воду і розварютися) - 1 скл.
  • Молоко - 40 мл.
  • Гарбуз - 1 жменька

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 1

Чому осіння? Все просто! По-перше, заправка складається з осінніх овочів, а по-друге, восени ми починаємо страждати від авітамінозу, нестачі вітамінів і мікроелементів, і на допомогу нам поспішає риба! Особливо тріска (або "тріскові" породи), яка є кладезью корисних властивостей. Страви з риби - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Тріска ((у мене риба Сайда- сестра Тріски)) - 1 кг
  • Морква - 1 шт
  • Гарбуз
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сир твердий ((тертий)) - 100 г
  • Помідор ((кубиками)) - 2 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (за смаком)
  • Зелень ((у мене петрушка кріп))
  • Сметана ((можна замінити натуральним йогуртом / майонезом / соусом на молочній основі)) - 100 г

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 6

Затишне, ситне блюдо, в якому ховається гарбуз. Син не є його відданим фанатом, тому доводиться маскувати. А ще в цих котлетах відсутня булка) Страви з фаршу на сковороді - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний (яловичина + свинина) - 400 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Гарбуз - 200 г
  • Цибуля ріпчаста
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Пластівці вівсяні - 3 ст. л.
  • Олія - ​​2 ст. л.

Смачне, наповнене і ситне доповнення до будь-якої м'ясної страви. А також досить повноцінне самостійне блюдо. Готуйте страви з рису. Другі страви іноді виходять дуже смачними.

Інгредієнти

  • Рис - 1 скл.
  • Морква - 2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Перець болгарський (краще червоний) - 2 шт
  • Масло рослинне (для обсмажування овочів)
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець запашний - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Вода - 3 ст. л.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Помідор - 2 шт
  • Гарбуз - 200 г

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4