Рисова запіканка з гарбузом

Гарбуз - справжня королева осені! Однак, не всім вона до смаку. Ніжна рисова запіканка з гарбузом і тонким ароматом ванілі і лимона цілком може порадувати вас і ваших близьких на сніданок або полуденок. Страви з рису дуже смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Молоко - 300 мл
  • Рис (3/4 склянки) - 120 г
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Цукор коричневий - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Масло вершкове - 30 г
  • Гарбуз - 250 г

Час приготування: 60 хвилин

3/4 склянки рису (120г) залити молоком (300мл), поставити на невеликий вогонь, варити до готовності, періодично помішуючи ложкою. Повинна вийти густа рисова каша.
Гарбуз очистити від насіння і шкірки (250г - вага очищеного гарбуза). Натерти на крупній тертці.
У готову кашу додати 3 ст. л. цукру з гіркою, ванільний цукор, перемішати.
Додати сметану, і додаючи по одному яйцю, пробити нашу масу блендером.
Додати цедру лимона і гарбуз, перемішати.
Форму змастити вершковим маслом. Викласти рисово-гарбузову масу і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Через 30 хвилин зверху на запіканку покласти шматочки вершкового масла і присипати коричневим цукром. Відправити в духовку ще на 10 хвилин. При необхідності можна потримати під грилем ще 5 хвилин до утворення золотистого карамельного кольору. Запіканка готова! Смачного!
Думки в нашій родині розділилися, комусь більше сподобалася в теплому, комусь в холодному вигляді, але, так чи інакше, вони лишилися задоволеними.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі