Курка з гарбузом "Бородіно"

Ще один рецепт в скарбничку усіма улюбленої курки з картоплею, новим тут буде маринад для курки - з бородинского хліба і часнику, звідси і нескромна назва. Страви з курки це дуже смачно, настійно рекомендую, пригощайтеся. Кухня: Російська

Інгредієнти

  • Курка (1,5 кг.) - 1 шт
  • Хліб (бородинський) - 2 скибки.
  • Часник (1,5 головки) - за смаком
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль (ароматизована, в моєму випадку лимонна) - за смаком
  • Перець чорний (суміш п'яти перців) - 1 ч. л.
  • Гарбуз - 500 г
  • Селера коренева - 100 г
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Перець червоний пекучий - за смаком

Час приготування: 120 хвилин

Час вказано без урахування маринування. Приготувати продукти.
Один шматок хліба нарізати кубиками, підсушити на сухій сковороді. Викласти в блендер з шматочками часнику і горошинами перцю. Подрібнити до дрібної крихти.
У хлібно-часникову крихту додати оливкове масло, перемішати.
Курку натерти сіллю і сумішшю, намагаючись потрапити під шкіру. Курку накрити плівкою і прибрати в прохолодне місце на 2 - 12 годин.
Перед приготуванням гарбуз і селеру почистити, нарізати.
Перемішати з рослинним маслом, посолити лимонної сіллю, викласти в жаровню. Додати кубики бородинского хліба (друга скибка).
На овочі - курку, часник і перець чилі. Жаровню закрити кришкою. Відправити в духовку, запікати при 160 градусах 1 годину.
Потім змастити соком (кілька разів в процесі) і запікати ще 30-40 хвилин відкритим.
До красивого золотистого кольору.
Подати з овочевим салатом, з хлібом бородінським. За вікном сіро, мрячить дощ, а на столі шматочок сонця. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі