Ще один рецепт в скарбничку усіма улюбленої курки з картоплею, новим тут буде маринад для курки - з бородинского хліба і часнику, звідси і нескромна назва. Страви з курки це дуже смачно, настійно рекомендую, пригощайтеся. Кухня: Російська
Інгредієнти
- Курка (1,5 кг.) - 1 шт
- Хліб (бородинський) - 2 скибки.
- Часник (1,5 головки) - за смаком
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Сіль (ароматизована, в моєму випадку лимонна) - за смаком
- Перець чорний (суміш п'яти перців) - 1 ч. л.
- Гарбуз - 500 г
- Селера коренева - 100 г
- Олія - 1 ст. л.
- Перець червоний пекучий - за смаком
Час приготування: 120 хвилин
Час вказано без урахування маринування. Приготувати продукти.
Один шматок хліба нарізати кубиками, підсушити на сухій сковороді. Викласти в блендер з шматочками часнику і горошинами перцю. Подрібнити до дрібної крихти.
У хлібно-часникову крихту додати оливкове масло, перемішати.
Курку натерти сіллю і сумішшю, намагаючись потрапити під шкіру. Курку накрити плівкою і прибрати в прохолодне місце на 2 - 12 годин.
Перед приготуванням гарбуз і селеру почистити, нарізати.
Перемішати з рослинним маслом, посолити лимонної сіллю, викласти в жаровню. Додати кубики бородинского хліба (друга скибка).
На овочі - курку, часник і перець чилі. Жаровню закрити кришкою. Відправити в духовку, запікати при 160 градусах 1 годину.
Потім змастити соком (кілька разів в процесі) і запікати ще 30-40 хвилин відкритим.
До красивого золотистого кольору.
Подати з овочевим салатом, з хлібом бородінським. За вікном сіро, мрячить дощ, а на столі шматочок сонця. Смачного!
Коментувати