Грецький пісний гарбузовий суп-пюре

Ці перші страви називаються красивим, довгим і зовсім незрозумілим словом - Колокіфосупа. Такий апетитний суп-пюре готує бренд-шеф національного ресторану "Молоні Лаві" "Стаматіс Ціліас. Секрет в тому, що гарбуз повинен бути не вареним, а печеним до м'якості, тоді він зберігає свій насичений смак. Цей суп, якщо він приготовлений правильно, повинен бути трохи солодкуватим на смак. Страви з картоплі дуже смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 600 г
  • Цибуля-порей - 40 г
  • Картопля - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Морква - 200 г
  • Вода (350-400 мл)
Очистити гарбуз від шкірки і насіння, нарізати його на кубики або часточки, викласти на деко і запекти в духовці хвилин 20 до готовності.
Стебло цибулі-порею нарізати кільцями, ріпчасту цибулю, картоплю і моркву - невеликими кубиками.
Воду довести до кипіння, засипати моркву, варити 10 хвилин, потім додати картоплю і варити після закипання на маленькому вогні ще 20 хвилин.
Потім всипати обидва види цибулі і варити ще 5-10 хвилин.
Овочі з невеликою кількістю бульйону збити в блендері до однорідного пюре.
Вилити назад в каструлю, посолити і поперчити за смаком. Якщо гарбуз не солодкий, додати трохи цукру.
У пюре додати овочевого відвару, щоб відрегулювати консистенцію, і ще раз довести до кипіння.
Подати з сухариками, прикрасивши кінзою, петрушкою або м'ятою. Коли не піст в суп при бажанні можна додати вершків або подати, прикрасивши сметаною. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі