Всім відомо, що більш соковиті котлети ті, м'ясо для яких не прокручується через м'ясорубку, а робиться ножем. Такі я і вирішила зробити. А ще, щоб їх зробити ще більш соковитими і ніжними, додала тертий гарбуз і трохи йогурту (густого грецького 4%). Всі домашні оцінили і одностайно просили зберегти рецепт. Якщо ці котлети приготувати на пару і не додавати перець, то можна запропонувати їх і для дієтичного харчування. Готуйте дієтичні страви, це корисно.
Інгредієнти
- Фарш курячий (рубаний) - 500 г
- Гарбуз - 120 г
- Йогурт (грецький) - 50 г
- Хліб - 70 г
- Крохмаль - 1 ст. л.
- Майонез - 1 ст. л.
- Яйце куряче - 1 шт
- Перець чорний - 0,5 ч. л.
- Спеції (для курки) - за смаком
- Зелень - за смаком
- Сіль за смаком
- Молоко (для замочування хліба) - за смаком
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Філе курки порізати дрібними шматочками. Щоб котлети були соковитіше, беріть не тільки філе, але і стегенця. Додати спеції, сіль, перець.
Гарбуз почистити і натерти на крупній тертці.
Додати дрібно посічену зелень, йогурт і майонез.
Вбити яйце і додати крохмаль (байдуже який).
Хліб замочити в молоці і теж додати до фаршу. Все добре перемішати.
Сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях або борошні (мені більше подобається в крихтах черствого хліба, які підсушити на сковороді без масла) і смажити до золотистого кольору. А вони, дійсно, виходять дуже золотисті!
Коментувати