По-справжньому осіння і дуже легка в приготуванні гарбузова рисова каша наповнить ваш ранок теплом і затишком! Ви можете приготувати пісну версію без додавання молока - дієтична страва, можете додати молоко, а можете взагалі повністю зварити кашу на молоці. Для її приготування вам не знадобиться ніяких особливих навичок. Сама я довго шукала подібний простий рецепт і на підставі всього знайденого вирішила приготувати трішки по-своєму. Всім смачного!
Інгредієнти
- Рис (якщо чесно, не знаю точно, скільки брала рису, може трохи менше половини склянки, на око, скільки вам вистачить на одну порцію, щоб наїстися)
- Варила в маленькій каструльці - 0.5 скл.
- Вода (теж приблизне значення. Заливайте водою з урахуванням того, що рис буде вбирати воду і розварютися) - 1 скл.
- Молоко - 40 мл.
- Гарбуз - 1 жменька
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 1
Беремо гарбуз і відрізаємо від нього стільки, скільки вам знадобиться для вашого сніданку. У мене вийшло десь так. Чистимо нашу гарбуз, нарізаємо кубиками.
Паралельно з цим ставимо варитися наш рис. Ви можете повністю зварити його на молоці (я дуже люблю кашу на молоці!). Але, наприклад, у мене молока було дуже мало, тому я до напівготовності варила рис на воді, потім влила залишки молока і варила до готовності. Примітно, що в пост кашу можна просто зварити на воді. За смаком додайте сіль і цукор, варіть, помішуйте. Коли рис вже майже буде готовий, гарненько розбухне, але у вас буде залишатися ще досить рідини в каструльці, можемо сміливо додавати гарбуз.
Варіть до готовності рису і гарбуза, перемішуючи все це діло.
Гарбузова, яскрава, неповторна, смачна рисова каша готова! Смачного.
Коментувати