Курчата, фаршировані гарбузом

Просте, зрозуміле і ситне блюдо. Курчата, фаршировані корисним осіннім овочем гарбузом і пшеничною кашею. І основне блюдо, і гарнір в одному. Дуже зручні і смачні страви! Спробуйте.

Інгредієнти

  • Курча - 2 шт
  • Гарбуз - 125 г
  • Цибуля ріпчаста - 75 г
  • Крупа пшенична - 50 г
  • Сіль
  • Паприка солодка
  • Порошок часниковий
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Перець чорний
  • Вода - 300 мл
Для маринаду змішати чорний перець, паприку, сіль, часниковий порошок і дві столові ложки оливкової (соняшникової) олії. Курчат (приблизна вага кожного 500-550 грамів) ретельно обсушити паперовим рушником і натерти маринадом зсередини і зовні. Відставити в сторону.
Цибулю подрібнити, гарбуз нарізати невеликим кубиком. (вага вже очищених овочів) Обсмажити в оливковій олії (1 ст. л) на сильному вогні до напівготовності.
Пшеничну крупу прожарити на сухій сковороді, постійно помішуючи, 3-5 хвилин. Залити окропом, прикрити кришкою сковороду і готувати крупу на помірному вогні 10-13 хвилин. Потім зняти кришку і довести кашу до напівготовності. Хвилин 5 буде досить. За цей час вся рідина випариться.
Змішати пшеничну кашу з овочами, посолити, приправити паприкою, поперчити (все за смаком), перемішати. Трохи остудити.
Нафарширувати курчат пшенично-овочевою начинкою. Зв'язати ніжки курчат кулінарною ниткою, підколоти крильця зубочистками. Таким чином курчата під час готування не "розкриються" і начинка не випаде.
Укласти курчат в форму для випічки.
Запікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ° 40-45 хвилин. Потім збільшити температуру духовки до 200 ° і готувати курчат ще хвилин 5-7. Завжди враховуйте особливості своєї техніки. Все готово. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі