Страви на Різдво

Оригінальні і обов'язкові, традиційні і основні страви на Різдво. Головні і нові, пісні і українські, прості і закарпатські, італійські і цікаві страви на Різдво христове в Україні, з мяса. Різдвяні страви і блюда на різдвяні свята і на вечерю. Рецепти і святкове меню. Тут ви дізнаєтеся які страви готують і їдять, приготувати на Різдво, на різдвяний стіл. Скільки страв має бути на різдво, на католицький святий вечір.

За старою доброю традицією у нас в родині на різдвяному столі обов'язково повинні бути вареники. Вирішила я спробувати приготувати вареники з дуже цікавою начинкою - картопля з сиром. Тісто для вареників моє улюблене - заварне, з мінімуму продуктів, без додавання яєць. Дуже смачні вийшли вареники! Кухня: Українська. Готуйте страви з сиру і картоплі смачні, готуйте їх.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 260 г
  • Вода - 130 мл
  • Олія - ​​30 мл
  • Сіль - 1 пуч.

начинка

  • Сир - 100 г
  • Картопля - 250 г
  • Кріп - 2 гіл.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2

Смачна страва української кухні - ніжне м'яке м'ясо з начинкою і неймовірно ароматна і смачна підлива! + Невелика, але дуже важлива хитрість ;-) Ці страви з яєць і м'яса можна готувати на Різдво. Кухня: Українська

Інгредієнти

  • М'ясо (філе) - 4 шт
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Гриби (білі сушені) - 50 г
  • Зелень
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Олія (для смаження)
  • Сливки (можна сметана) - 1 ст. л.

Кількість порцій: 1

Готувала кутю на Різдвяний Святвечір - перший Святвечір. 18 січня - Водохресний Святвечір - другий Святвечір. Кутя на Водохресний Святвечір готується та ж сама, але традиція відрізняється - на Різдвяний Святвечір згадують померлих і залишають для їх душ кутю на столі, а на Водохресний Святвечір слід всю кутю з'їсти. На вечерю готують пісні страви - рибу, вареники, млинці, кутю та узвар.

Інгредієнти

  • Рис - 1 скл.
  • Вода (2 склянки, щоб зварити рис, 50 ​​мл. Для замочування маку, інша на узвар) - 3 л
  • Мак - 40 г
  • Цукор - 200 г
  • Ізюм - 1 горст.
  • Курага - 6 шт
  • Горіхи волоські - 50 г
  • Яблуко - 2 шт
  • Малина - 1 горст.
  • Полуниця - 1 горст.
  • Смородина чорна - 1 горст.
  • Мармелад - 50 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Мед - 2 ст. л.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 4

Не можу не поділитися з вами рецептом дуже смачного рулетика. Він потрапив до мене без назви, давно чекав свого часу. Готується без проблем, виходить дуже ніжним і соковитим. Він обов'язково прикрасить ваш святковий стіл! Готуйте страви з фаршу. Кухня: Російська

Інгредієнти

  • Печінка яловича - 1 кг
  • Морква (велика) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Сир плавлений - 150 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Часник (великий) - 2 зуб.
  • Сіль
  • Приправа
  • Олія (для обсмажування) - 2 ст. л.

Поки м'ясо в'ялилося половина фоток розгубилася) вірніше телефон перепрошили) ну що змогла виклала - можу написати що вийшло дуже смачно! Брала філе - вийшло жорстке, немов дуже дороге вітринне м'ясо... Страви з яловичини смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Яловичина - 700 г
  • Сіль - 700 г
  • Паприка солодка - 3 ст. л.
  • Чебрець - 1 ст. л.
  • Орегано - 1 ст. л.
  • Розмарин - 1 ст. л.
  • Базилік - 2 ч. л.
  • Чабер - 1 ч. л.

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 7

Все-таки, скільки смачного і красивого можна приготувати на різдво. А хочете ще один варіант страви з курки - легкий і швидкий, з продуктів "під рукою" і, без сумніву, святковий?! Пригощайтеся.

Інгредієнти

  • Курка (1,5 кг) - 1 шт
  • Соєвий соус (соус - маринад) - 2 ст. л.
  • Мандарин - 1 шт
  • Лимон (3 тонких колечка) - 1 шт
  • Шафран - 1 пуч.
  • Петрушка (сушена) - 1 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Сіль

Час приготування: 120 хвилин

Хочу познайомити вас з дуже простим, але дуже смачним українським блюдом, одним з візитних карток гуцульської кухні. Цю другу страву можна приготувати на різдво. За традицією готується виключно чоловіками на відкритому вогні." Всі, хто захоче спробувати цю смачну страву, заходите в гості, буду радий! Кухня: Українська

Інгредієнти

  • Сметана (в ідеалі домашня, що простояла 3 дні в холодному місці.) - 1 л
  • Борошно кукурудзяне (або півтори склянки) - 200 г
  • Бринза (бажано овеча) - 150 г
  • Сіль за смаком

Пропоную спекти м'які як пух, ніжні і смачні пампушки з начинкою з твердого сиру і ароматною заливкою із зелені і часнику. Такі пампушки ідеально підійдуть до перших страв на день народження і на різдво. Кухня: Українська

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 370 г
  • Яйце куряче (1/2 шт)
  • Дріжджі (сухі) - 1 ч. л.
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Кефір - 200 мл
  • Сіль - 0.75 ч. л.
  • Олія - ​​4 ст. л.

заливка

  • Вода (кип'ячена) - 2 ст. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Часник - 3 зуб.
  • Кріп - 4 гіл.
  • Петрушка - 4 гіл.
  • Сіль - 1 пуч.

начинка

  • Сир твердий - 100 г

Час приготування: 115 хвилин

Кількість порцій: 12

Дорогі друзі, хочу познайомити вас зі старовинною українською стравою з грибами, що належить до лемківської кухні. Ця назва походить від слова "бандура" і на діалекті лемків не що інше як картопля. Це різновид дерунів залитих сметанно-грибним соусом і запечених в духовці. Це дуууже смачно... і зовсім не складно! Приготуйте цю страву з картоплі на різдво. Кухня: Українська

Інгредієнти

основне

  • Картопля - 800 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно (з верхом, якщо тісто рідке то плюс 1-2 ст.л) - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Олія (для смаження) - за смаком
  • Сир твердий (за бажанням) - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

соус

  • Печериці (нарізані товщиною приблизно 0,5 см) - 220 г
  • Цибуля ріпчаста (дрібно нарізана) - 1 шт
  • Сметана (рідка або вершки) - 190 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Вода - 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

На кожне Різдво я печу домашні калачі. І іноді трапляється так, що калачі лежать по кілька днів. А хочеться, щоб випічка і через кілька днів була такою ж м'якою і смачною, як в перший день після випічки. Тому я вирішила спробувати спекти калачі з тіста на манній каші. Дуже люблю з цього тіста піч рулети, кошики і булочки. Калачі вийшли дуже смачні, ніжні і м'які! Всіх з наступаючими святами! Кухня: Українська. Готуйте мучні страви, вони смачні.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 420 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Молоко - 250 мл
  • Цукор - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Дріжджі - 1.5 ч. л.
  • Крупа манна - 25 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Ванілін - за смаком
  • Ізюм - 2 жмені

Час приготування: 130 хвилин

Кількість порцій: 8

Хочу представити вашій увазі стару страву української кухні, яку ви можете приготувати на Різдво. Цей рецепт родом із Західної України, а точніше з Коломиї. Як і всі народні рецепти, він нескладний, готується не довго і звичайно дуже смачний! Кому цікаво, заходьте в гості! Кухня: Українська. Готуйте страви на Великдень, вони смачні.

Інгредієнти

основне

  • Картопля (4 зварити в мундирі, 4 сирі) - 8 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Крохмаль - 5 ст. л.
  • Сіль за смаком

зажарка

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія - ​​4 ст. л.
  • Паприка солодка - 2 ч. л.
  • Сметана - 4 ст. л.

для варіння Книглі

  • Крохмаль (розвести в 100 мл води) - 2 ст. л.
  • Вода - за смаком
  • Сіль за смаком