Смачна страва української кухні - ніжне м'яке м'ясо з начинкою і неймовірно ароматна і смачна підлива! + Невелика, але дуже важлива хитрість ;-) Ці страви з яєць і м'яса можна готувати на Різдво. Кухня: Українська
Інгредієнти
- М'ясо (філе) - 4 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Гриби (білі сушені) - 50 г
- Зелень
- Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
- Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
- Часник - 1 зуб.
- Сіль
- Чорний перець
- Олія (для смаження)
- Сливки (можна сметана) - 1 ст. л.
Кількість порцій: 1
Для початку підготуємо м'ясо. Філе тонко нарізати і гарненько відбити. Перед цим я завжди кладу м'ясо в морозилку, щоб воно підморозилося, тоді м'ясо легко нарізається тонкими шматочками і відмінно відбивається тонко і при цьому не рветься.
Я люблю, щоб м'ясо добре промаринувалося, тому після відбивання я шматочки трохи солю, приправляю пряними травами і заливаю соєвим соусом (без фанатизму, звичайно). У такому вигляді м'ясо відправляється ночувати в холодильник. Але м'ясо можна і просто посолити, приправити і залишити на годинку-другу.
Тут у мене сіла батарея в фотоапараті, і, поки я його заряджала, омлет був готовий. Але це дія зовсім не складна, і кожен знає, що робити. Сушені білі гриби залити водою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, дати грибам покипіти 3-5 хвилин. Гриби вийняти з води, а грибний відвар ні в якому разі не виливати! Взяти трохи грибів і нарізати їх кубиком. Яйця посолити і збити віночком, додати трохи зелені і грибів. Посмажити омлет з двох сторін. На шматочок відбитого м'яса викласти шматочок омлету і щільно згорнути. Хочу зауважити, що загортати в м'ясо можна будь-яку начинку, яка вам до душі.
І ось тут хитрість, яка зробить крученики більш гарної форми, а вас позбавить від мороки з нитками і зубочистками - ФОЛЬГА! Кожен щільно скручений рулетик загорнути в шматочок фольги по типу "цукерка". Хвостики з боків притиснути пальцями, щоб в майбутньому у нас були акуратні краї. Цей спосіб я колись побачила в блозі одного чоловіка і з тих пір користуюся ним завжди. Із задоволенням вказала б його ім'я, але не зберігала блог в закладках, а тепер не можу знайти...
А тепер зовсім незвичайна дія на кухні - будемо смажити фольгу. На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії викладаємо наші "цукерки" і смажимо кілька хвилин, перевертаючи їх. Довго ми їх не смажимо, оскільки нам потрібно тільки, щоб білок згорнувся, завдяки чому рулети будуть тримати форму. А ще при цьому способі на сковороду не випливає м'ясний сік, який буде до неї пригорати, за умови якісного загортання в фольгу, звичайно.
Ось такі ідеально рівні крученики виходять. Важливо! При розгортанні в фользі буде смачний м'ясний сік, його ми ні в якому разі не викидаємо з фольгою, а збираємо весь до крапельки - він нам стане в нагоді.
А тепер підлива. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, гриби, що залишилися, так само.
На невеликій кількості олії (можна після смаження рулетиков) пасеруємо цибулю, додаємо гриби, злегка протушкувати. Додати борошно і добре перемішати до її рівномірного розподілу.
Заливаємо грибним відваром і додаємо м'ясний сік. Коли підлива почне загусати, додаємо дрібно нарізаний часник, сіль і перець.
Через хвилин п'ять додаємо вершки і тушкуємо ще хвилин п'ять. Підлива виходить неймовірно ароматною і настільки смачною, що з хлібом з'їдається з тарілки вся.
Далі є варіанти. Коли готую на велику кількість людей, то складаю крученики в форму для запікання, заливаю підливою, закриваю фольгою і відправляю на 15-20 хвилин в духовку. Якщо роблю для вечері, то відправляю крученики до підливі, якщо потрібно, додаю трохи рідини і тушу під кришкою 15 хвилин. Смачного!
Коментувати