За старою доброю традицією у нас в родині на різдвяному столі обов'язково повинні бути вареники. Вирішила я спробувати приготувати вареники з дуже цікавою начинкою - картопля з сиром. Тісто для вареників моє улюблене - заварне, з мінімуму продуктів, без додавання яєць. Дуже смачні вийшли вареники! Кухня: Українська. Готуйте страви з сиру і картоплі смачні, готуйте їх.
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 260 г
- Вода - 130 мл
- Олія - 30 мл
- Сіль - 1 пуч.
начинка
- Сир - 100 г
- Картопля - 250 г
- Кріп - 2 гіл.
- Сіль за смаком
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 2
Приготуємо тісто. У миску насипати всю муку. Змішати з сіллю. Зробити в центрі невелике заглиблення. Додати масло. Злегка перемішати, щоб масло ввібрало в себе борошно.
Частинами додати окріп. Замісити м'яке, не липке тісто. Покласти тісто в поліетилен і залишити на 15 хвилин.
Для начинки картоплю відварити "в мундирі". Почистити, натерти на крупній тертці. Змішати сир, картоплю і подрібнену зелень. Посолити за смаком.
Через 15 хвилин тісто обмяти. Воно стане дуже еластичним і приємним в роботі. Подпиліть стіл борошном і розкачати тісто досить тонко (2 мм). Я ділю тісто на дві частини і розкочую 2 рази. Мені так зручніше. Розрізати тісто на невеликі квадрати або вирізати за допомогою склянки кружечки.
Викласти трохи начинки.
Защипнути вареник. Сформовані вареники викласти на подпиленну борошном кухонну дошку.
Відварити вареники в киплячій підсоленій воді 4-5 хвилин.
Всіх з новорічними святами! Подавати вареники, заправивши підсмаженою цибулею. Смачного!
Коментувати