Смачна страва Банош

Хочу познайомити вас з дуже простим, але дуже смачним українським блюдом, одним з візитних карток гуцульської кухні. Цю другу страву можна приготувати на різдво. За традицією готується виключно чоловіками на відкритому вогні." Всі, хто захоче спробувати цю смачну страву, заходите в гості, буду радий! Кухня: Українська

Інгредієнти

  • Сметана (в ідеалі домашня, що простояла 3 дні в холодному місці.) - 1 л
  • Борошно кукурудзяне (або півтори склянки) - 200 г
  • Бринза (бажано овеча) - 150 г
  • Сіль за смаком
Цей рецепт я привіз з Карпат, записаний на паперу ще з двома іншими ... Цими смаколиками нас не один рік годує Марійка, господиня садиби, прекрасна і дуже гостинна людина, яка разом з чоловіком Іваном, такою же прекрасною людиною, надають притулок втомленим від шуму та гаму жителям великих міст в тиші Карпатських гір, серед неймовірної краси, чистого повітря і найчистішої води, яку без побоювання можна пити зі струмка... Вибачте, ліричний відступ... Тепер про рецепт ... В общем-то фотографувати особливо нічого, все дуже просто ... Даємо сметані закипіти. Солі додавати небагато, оскільки в страві буде присутня солона бринза.
У киплячю сметану тонкою цівкою всипати кукурудзяну муку, постійно помішуючи дерев'яною ложкою в одну сторону. Зменшити вогонь до мінімуму і постійно помішувати. Помішувати до того моменту, поки на стінках і поверхні каші не з'являться крапельки масла, а сама каша почне відставати від дна і стінок каструлі, «затанцює». Якщо сметана магазинна, то самі розумієте - там немає ні краплі молока, масла не буде... Через 15 хвилин знімаємо з вогню, викладаємо в блюдо і посипаємо зверху бринзою, натертої на дрібній тертці.
Банош готовий, подаємо до столу. Ситний, поживний і смачний. Подають банош з овечої бринзою, шкварками, іноді - зі смаженими грибами. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі