Різдвяний калач

На кожне Різдво я печу домашні калачі. І іноді трапляється так, що калачі лежать по кілька днів. А хочеться, щоб випічка і через кілька днів була такою ж м'якою і смачною, як в перший день після випічки. Тому я вирішила спробувати спекти калачі з тіста на манній каші. Дуже люблю з цього тіста піч рулети, кошики і булочки. Калачі вийшли дуже смачні, ніжні і м'які! Всіх з наступаючими святами! Кухня: Українська. Готуйте мучні страви, вони смачні.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 420 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Молоко - 250 мл
  • Цукор - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Дріжджі - 1.5 ч. л.
  • Крупа манна - 25 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Ванілін - за смаком
  • Ізюм - 2 жмені

Час приготування: 130 хвилин

Кількість порцій: 8

Змішати молоко і манну крупу. Зварити кашу помішуючи. Остудити. У теплу кашу додати швидкодіючі дріжджі і цукор. Перемішати.
Додати м'яке масло, сіль, ванілін і яйце. Перемішати.
Ізюм запарити в гарячій воді на 20 хвилин. Потім обсушити. Частинами додавати до рідких інгредієнтів борошно і родзинки, замісити неліпнущее тісто. Покласти в миску, накрити рушником і залишити на 1 годину для підйому.
Тісто, що підійшло, прим'яти. Розділити на 2 частини.
Потім кожну частину розділити ще на 3 частини. Скачати джгути. Ізюм намагайтеся заховати в тісто, щоб при випічці він не підгорів.
2 джгута скрутити в один.
З'єднати в коло. Перекласти на застелений пергаментом деко.
Джгутом тіста, що залишился, обмотати навколо кола. Залишити на расстойку на 20 хвилин. Потім змастити яйцем, за бажанням посипати маком або кунжутом і випікати до золотистого кольору приблизно 25 хвилин.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 калача. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі