Курка "До Різдва"

Все-таки, скільки смачного і красивого можна приготувати на різдво. А хочете ще один варіант страви з курки - легкий і швидкий, з продуктів "під рукою" і, без сумніву, святковий?! Пригощайтеся.

Інгредієнти

  • Курка (1,5 кг) - 1 шт
  • Соєвий соус (соус - маринад) - 2 ст. л.
  • Мандарин - 1 шт
  • Лимон (3 тонких колечка) - 1 шт
  • Шафран - 1 пуч.
  • Петрушка (сушена) - 1 ст. л.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Сіль

Час приготування: 120 хвилин

Курку промити, акуратно відокремити на спинці і грудці шкурку від тушки, намагаючись не порвати. Посолити. Час вказано без урахування маринування. З сирої куркою найкраще працювати в рукавичках, якщо без них - ретельно мийте руки після кожного контакту. У соуснику змішати соус - маринад і шафран. Промазати цією сумішшю курку - під шкірою і всередині.
Мандарин і лимон ретельно промити, обсушити і нарізати тонко.
Занурити колечка цитрусових в петрушку.
Розкласти під шкіру курки, чергуючи. Всередину покласти колечко лимона. Залишити на 2 - 12 годин.
Духовку включити на розігрів. Спинку курки обмазати 1 ст. л. сметани, курку викласти на решітку і на деко. Помістити в духовку, запікати 1 годину при 160 - 180 градусах. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.
Через 1 годину курку акуратно перевернути, змастити сметаною, що залишилася. Допекти 25-35 хвилин.
Якщо сік буде прозорим, тоді ми зрозуміємо, що курка готова. З Новим Роком та Різдвом!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі