Пропоную спекти м'які як пух, ніжні і смачні пампушки з начинкою з твердого сиру і ароматною заливкою із зелені і часнику. Такі пампушки ідеально підійдуть до перших страв на день народження і на різдво. Кухня: Українська
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 370 г
- Яйце куряче (1/2 шт)
- Дріжджі (сухі) - 1 ч. л.
- Цукор - 2 ч. л.
- Кефір - 200 мл
- Сіль - 0.75 ч. л.
- Олія - 4 ст. л.
заливка
- Вода (кип'ячена) - 2 ст. л.
- Олія - 3 ст. л.
- Часник - 3 зуб.
- Кріп - 4 гіл.
- Петрушка - 4 гіл.
- Сіль - 1 пуч.
начинка
- Сир твердий - 100 г
Час приготування: 115 хвилин
Кількість порцій: 12
У теплому кефірі розчинити дріжджі.
У мисці розмішати вінчиком половину яйця, цукор, сіль і олію.
З'єднати рідкі інгредієнти.
Частинами додати борошно. Замісити м'яке і трохи липке тісто. Залишити тісто в теплі на 30 хвилин. Через 30 хвилин тісто добре обмять і залишити в теплому місці ще на 20 хвилин для підйому.
Тісто, що підійшло, обмять, розділити на 12 частин і скачати колобки. Якщо тісто ще буде липнути до рук, то борошно не використовувати. В такому випадку, змастити руки олією.
Кожну кульку тіста розплющити руками, викласти на середину шматочок сиру.
Защипнути краї тіста, прикриваючи сир.
Викласти вироби швом вниз в змащену олією форму. Залишити на 20 хвилин підходити.
Потім змастити яйцем і випікати 25 хвилин до рум'яності.
Приготуємо заливку. З'єднати зелень, воду, олію, часник і сіль. Збити занурювальним блендером.
Гарячі готові пампушки полити заливкою. Поставити в гарячу духовку на пару хвилин, щоб заливка трохи підсохла.
Ароматні, повітряні і ніжні пампушки готові! Такі пампушки ідеально підійдуть до будь-яких перших і других страв і на різдво. Я їх подавала з дуже смачним і наваристим супом-рагу з фрикадельками. Всім смачного!
Коментувати