Страви зі шпинату

Смачні пісні і дієтичні, перші і другі страви зі свіжого і замороженого шпинату. Страви зі шпинатом, рецепти для дітей. Тут ви дізнаєтеся що можна приготувати з шпинату, ділимось рецептами. Готуйте і насолоджуйтеся!

Простий вітамінний салат з шпинату з вегетаріанського меню. У ньому цілком достатньо гостроти і солоності від квашеної капусти і журавлини, але, орієнтуючись на свій смак, можна зробити необхідні добавки! Готуйте страви з капусти, вони смачні.

Інгредієнти

  • Шпинат - 50 г
  • Капуста квашена (з гіркою) - 3 ст. л.
  • Журавлина - 1 ст. л.
  • Масло рослинне (1-2 ст. л.) - 2 ст. л.
  • Цибуля зелена (3-4 стеблинки) - за смаком

Хочу запропонувати вашій увазі цікавий варіант фарширування великих печериць. Фарш з м'яса індички і зеленого шпинату з додаванням кедрових горішків, і все це під смачною сирною скоринкою. Можна використовувати в якості гарячого блюда, а можна і як закуску. Страви з грибів - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Печериці (великі) - 14 шт
  • Індичка (фарш, можна використовувати курячий) - 500 г
  • Цибуля ріпчаста (маленька) - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Сир твердий - 150 г
  • Шпинат - 300 г
  • Сухарі панірувальні / Паніровка - 1/2 скл.
  • Цедра лимона (з одного лимона) - 1 шт
  • Оливкова олія (можна будь-яку рослинну) - 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Горіхи кедрові (або кедрові) - 1/4 скл.
  • Фенхель (насіння) - 1 ч. л.
  • Масло рослинне (може знадобитися більше) - 4 ст. л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 4

Потепліло, і на городі з'явилася перша зелень. Щороку готую такий "плов" як тільки виросте шпинат. Підійде для гарніру, можна як самостійну страву з рису, а для чоловіків роблю з м'ясом. Діти уминають за обидві щоки) Готуємо в мультиварці на програмі "Жарка" приблизно 35-40 хвилин. Страви в мультиварці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Рис - 400 г
  • Морква (невелика) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Шпинат - 2 пуч.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Часник - 3 зуб.
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Перець чорний - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 3 ч. л.
  • Масло рослинне (для смаження)

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 8

Параметри приготування в мультиварці:

Потужність: 860 Ватт

Програма: жарка (40 хвилин)

Наближається літо... Хочеться чого-то свіжого, вітамінного. Блюдо зі смажених черемші і шпинату виходить соковитим, ароматним, з яскравим смаком. При цьому до них не треба додавати ні цибулі, ні часнику - все смакові акценти розставить черемша, вона додасть пікантну гостру нотку. Завдяки тепловій обробці, черемша набуває більш м'який смак, і такі страви з яєць можна спокійно готувати навіть на сніданок, не боячись неприємного запаху.

Інгредієнти

  • Шпинат - 250 г
  • Черемша - 250 г
  • Яйце куряче - 5 шт
  • Сіль - 0.2 ч. л.
  • Перець чорний (мелений) - 0.2 ч. л.
  • Масло вершкове - 70 г

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 2

Дуже цікаво випікати вафлі. Спекла закусочні вафлі. Весна, початок літа, зелені багато, шпинат купую досить часто. Вафлі добре поєднуються і зі шпинатом, і з сиром. Вийшло дуже гармонійно.

Інгредієнти

  • Борошно цільнозернове - 110 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Кефір - 150 мл
  • Масло вершкове - 60 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Шпинат - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сир - 250 г
  • Сметана - 1 ч. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Зелень (кінзи або кропу) - 50 г
  • Паприка солодка - 0,3 ч. л.
  • Горіх мускатний - 0,3 ч. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Сьогодні хочу вас пригостити - лазанья з молодим шпинатом і рікоттою. Заходьте в гості. Всі продукти є в холодильнику. Лазанья як самостійна гаряча страва. На другий день ще смачніше.

Інгредієнти

  • Шпинат (молодий) - 600 г
  • Рікота (пастообразна) - 200 г
  • Яйце куряче (в рікоту) - 1 шт
  • Часник (в шпинат) - 2 зуб.
  • Борошно пшеничне / Борошно (мука / мука для соусу) - 50 г
  • Гірчиця (гірчиця за смаком в рікоту) - 1 ч. л.
  • Сливки (для соусу 20%) - 100 мл
  • Масло вершкове (для соусу) - 75 г
  • Молоко (для соусу) - 300 мл
  • Сіль за смаком)
  • Перець чорний (за смаком)
  • Сир твердий (для посипання і в соус) - 80 г
  • Лазанья (8-22 см. У мене готова, яку відварювати не треба.) - 6 л

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 7

Виходить дуже смачне, соковите і м'яке м'ясо. Такі страви з сиру і шпинату можна і на святковий стіл поставити. Всім смачного.

Інгредієнти

  • Свинина (свинна корейка - 6 шматочків) - 1.5 кг
  • Шпинат - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Сир сирний - 250 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Спеції (прованські травички) - за смаком

Це страва з курки від Джеймі Олівера з його книги про італійську кухню. Смачний, легкий і в той же час простий у приготуванні. Кухня: Італійська

Інгредієнти

  • Шпинат - 250 г
  • Курка (відварна або запечена) - 200 г
  • Сир твердий - 50 г
  • Гірчиця (зерниста) - 2 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​4 ст. л.
  • Наршараб (або сік граната, або мед 1.ч.л.) - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Час приготування: 20 хвилин

Побачила фото цього пирога в жіночому журналі і не змогла встояти, щоб не приготувати його! Не обійшлося звичайно без змін і доповнень з мого боку, але результат порадував! Пропоную спробувати відкритий пиріг з вівсяним, ніжним тістом і начинкою з запеченої скумбрії, шпинату і сиру! Мучні страви смачні, спробуйте приготувати.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 130 г
  • Пластівці вівсяні - 90 г
  • Масло вершкове - 160 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Вода (холодна) - 1 ст. л.

начинка

  • Скумбрія (450 г) - 1 шт
  • Шпинат - 100 г
  • Сир - 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

заливка

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Молоко - 50 мл
  • Сіль - 1 пуч.

Гратен - це будь-яка солодке або несолодке блюдо, запечене в духовці до утворення апетитної скоринки. По суті, це та ж запіканка. Пропоную вам смачний, ароматний гратен з риби зі шпинатом і маслинами. Для цієї страви з риби підійде будь-яка некостлява риба: біла або червона. У мене навага підлідного лову.

Інгредієнти

  • Маслини (без кісточок) - 10 шт
  • Риба (будь-яка некостлява, у мене навага) - 400 г
  • Масло рослинне (2 для смаження і 1 для змащування форми) - 3 ст. л.
  • Шпинат (свіжий або морожений) - 200 г
  • Сметана - 100 г
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців - за смаком
  • Сир твердий - 50 г
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
  • Сік лимонний - 1 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Пельмені з тофу, шпинатом і спеціями. Цей рецепт пісної страви підійде тим, хто постить, худне або дотримується рослинного харчування. Такі веганські пельмені багаті білком і містять зовсім мало жирів, що так корисно при схудненні. На смак, це блюдо, вас так само порадує. Кухня: Китайська. Страви з шпинату - категорія рецепту.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне / Борошно - 600 г
  • Вода - 200 мл
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль - 1 пуч.

Для начинки

  • Тофу - 300 г
  • Шпинат - 50 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Олія - ​​10 мл
  • Перець чорний - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Сіль - 1 пуч.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 4