Хочу запропонувати вашій увазі цікавий варіант фарширування великих печериць. Фарш з м'яса індички і зеленого шпинату з додаванням кедрових горішків, і все це під смачною сирною скоринкою. Можна використовувати в якості гарячого блюда, а можна і як закуску. Страви з грибів - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Печериці (великі) - 14 шт
- Індичка (фарш, можна використовувати курячий) - 500 г
- Цибуля ріпчаста (маленька) - 1 шт
- Часник - 1 зуб.
- Сир твердий - 150 г
- Шпинат - 300 г
- Сухарі панірувальні / Паніровка - 1/2 скл.
- Цедра лимона (з одного лимона) - 1 шт
- Оливкова олія (можна будь-яку олію) - 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Горіхи кедрові (або кедрові) - 1/4 скл.
- Фенхель (насіння) - 1 ч. л.
- Олія (може знадобитися більше) - 4 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 4
Продукти. Шпинат свіжий, але можна і після заморозки, цедра лимона і сир вже натерті. Готувала в два прийоми, тому кількість грибів в таблиці і на фото не збігається.
Часник нарізати дрібно, зелень і гриби теж досить дрібно, цибулю - четвертинками кілець, насіння фенхелю розтерти в ступці.
На гарячій сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю, гриби і часник (додати його в останню чергу) смажити на середньому вогні до м'якості.
Потім на сковороду викласти фарш і смажити при помішуванні хвилин 12 - 15.
Викласти в миску весь вміст сковороди, додати горіхи, зелень, панірувальні сухарі, цедру лимона, фенхель, посолити, поперчити. Добре перемішати.
Начинити печериці, зверху посипати натертим сиром. Розмістити у формі для випічки (під рукою була тільки маленька, довелося готувати в два прийоми).
І в духовку, довести температуру до 180 - 200 град., випікати до красивого золотистого кольору.
Можна пригощатися.
У мене залишився фарш, тому бонусом запекла його в маленькій формочке, змащеній олією.
Зверху вбила яйце, бажано зберегти цілісність жовтка.
Теж непогано вийшло, і смачно.
Коментувати