Печериці, фаршировані індичкою і шпинатом

Хочу запропонувати вашій увазі цікавий варіант фарширування великих печериць. Фарш з м'яса індички і зеленого шпинату з додаванням кедрових горішків, і все це під смачною сирною скоринкою. Можна використовувати в якості гарячого блюда, а можна і як закуску. Страви з грибів - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Печериці (великі) - 14 шт
  • Індичка (фарш, можна використовувати курячий) - 500 г
  • Цибуля ріпчаста (маленька) - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Сир твердий - 150 г
  • Шпинат - 300 г
  • Сухарі панірувальні / Паніровка - 1/2 скл.
  • Цедра лимона (з одного лимона) - 1 шт
  • Оливкова олія (можна будь-яку олію) - 4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Горіхи кедрові (або кедрові) - 1/4 скл.
  • Фенхель (насіння) - 1 ч. л.
  • Олія (може знадобитися більше) - 4 ст. л.

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 4

Продукти. Шпинат свіжий, але можна і після заморозки, цедра лимона і сир вже натерті. Готувала в два прийоми, тому кількість грибів в таблиці і на фото не збігається.
Часник нарізати дрібно, зелень і гриби теж досить дрібно, цибулю - четвертинками кілець, насіння фенхелю розтерти в ступці.
На гарячій сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю, гриби і часник (додати його в останню чергу) смажити на середньому вогні до м'якості.
Потім на сковороду викласти фарш і смажити при помішуванні хвилин 12 - 15.
Викласти в миску весь вміст сковороди, додати горіхи, зелень, панірувальні сухарі, цедру лимона, фенхель, посолити, поперчити. Добре перемішати.
Начинити печериці, зверху посипати натертим сиром. Розмістити у формі для випічки (під рукою була тільки маленька, довелося готувати в два прийоми).
І в духовку, довести температуру до 180 - 200 град., випікати до красивого золотистого кольору.
Можна пригощатися.
У мене залишився фарш, тому бонусом запекла його в маленькій формочке, змащеній олією.
Зверху вбила яйце, бажано зберегти цілісність жовтка.
Теж непогано вийшло, і смачно.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі