Пиріг зі скумбрією, шпинатом і сиром

Побачила фото цього пирога в жіночому журналі і не змогла встояти, щоб не приготувати його! Не обійшлося звичайно без змін і доповнень з мого боку, але результат порадував! Пропоную спробувати відкритий пиріг з вівсяним, ніжним тістом і начинкою з запеченої скумбрії, шпинату і сиру! Мучні страви смачні, спробуйте приготувати.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 130 г
  • Пластівці вівсяні - 90 г
  • Масло вершкове - 160 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Вода (холодна) - 1 ст. л.

начинка

  • Скумбрія (450 г) - 1 шт
  • Шпинат - 100 г
  • Сир - 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

заливка

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Молоко - 50 мл
  • Сіль - 1 пуч.
Тісто: Вівсяні пластівці подрібнити блендером. У мисці з'єднати шматочки вершкового масла, подрібнені вівсяні пластівці, борошно і дрібку солі. Почати замішувати тісто руками.
Влити 1-1.5 ст. л. холодної води і зібрати тісто в кулю.
Тісто не липнуче до рук, м'яке.
Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник на 1-1.5 години.
Начинка: Скумбрію приправити сіллю і чорним перцем, загорнути у фольгу і запекти в духовці до готовності.
Розібрати рибу на шматочки, видаливши кістки.
Підготувати шпинат (використовувала заморожений, попередньо розморозила).
Заливка: у мисочці з'єднати молоко і яйця, додати дрібку солі і ретельно збити вилочкою.
Охолоджене тісто розкачати в пласт на пріпиленій борошном поверхні.
Перенести тісто у форму, сформувати бортики пирога. Надіслати випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Вийняти форму з духовки, викласти шар риби.
Потім шпинат і сир.
Вилити заливку рівномірно по всій поверхні пирога.
Знову відправити пиріг в духовку і випікати ще 35 хвилин (орієнтуємося на золотисті краї і верх пирога). Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо йому охолонути. Всім смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі