Картопляні галушки з сиром

Пропоную спробувати просту, ситну українську страву з картоплі, блюдо прикарпатської кухні - полюшки або картопляні галушки з сиром! Дякую за ідею рецепта одного знайомого кулінара! Кухня: Українська.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сир - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля - для подачі)
  • Картопля - 700 г
Картоплю відварити "в мундирі".
Дати трохи охолонути, щоб можна було утримати картоплину в руках. Очистити. Натерти гарячу картоплю на дрібній тертці.
Додати сир, яйця, приправити сіллю і перцем за смаком. Добре перемішати.
Поступово всипаючи борошно, замісити тісто. Кількість борошна регулюйте по ходу замісу - тісто в результаті не повинно липнути до рук, але при цьому має бути м'яким і еластичним.
Розділити тісто на три частини. На пріпиленний борошном поверхні розкачати кожну частину в "ковбаску".
Нарізати кожну "ковбаску" тіста на невеликі шматочки, подкатать кожен шматочок в кульку і придавити в центрі пальцем.
У каструлі довести підсолену воду до кипіння. Опустити полюшки в киплячу воду. Після спливання варити ще 1,5-2 хвилини. Витягнути шумівкою готові полюшки. А далі - вже справа смаку: можна полити полюшки-галушки розтопленим вершковим маслом, або посипати зеленню і подавати зі сметаною, або обсмажити шматочки сала з цибулею і залити готові полюшки.
Смачного!

Коментарі

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі