Борщ "Один з найкращих"

Знаменитий український борщ, "Ось це і є справжній! Один з найкращих!" - почула я, приготувавши його вперше. З тих пір так його і кличемо. Процес приготування не з легких, але коли є час, я готую його обов'язково. Пропоную і вам порадувати домашніх, загляньте. Кухня: Українська. Готуйте страви з капусти, це смачно.

Інгредієнти

бульйон

  • Яловичина (кістка 1,5 кг) - 700 г
  • Картопля (середня) - 4 шт
  • Буряк (великий) - 1 шт
  • Морква (середня) - 1 шт
  • Капуста білокачанна / Капустa - 300 г
  • Цукор - за смаком

засмажка

  • Перець болгарський - 1 шт
  • Помідор (великий) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Сметана (+ для подачі на ваш смак) - 2 ст. л.
  • Смалець (рослинна олія) - 1 ст. л.

заправка

  • Часник - 3 зуб.
  • Сало (солоне) - 20 г
  • Петрушка - 2 ст. л.

Час приготування: 180 хвилин

Бульйон варити як зазвичай, з цибулею і морквою (для прозорості), дістати м'ясо, процідити, для борщу взяти 3 л. бульйону. Я варю на яловичих кістках.
У бульйон додати моркву і буряк (все соломкою), поставити на повільний вогонь.
Поки варяться овочі, приготувати засмажку: на смальці обсмажити цибулю, додати нарізані помідори, болгарський перець, обсмажити. Потім додати томатну пасту і сметану, так, сметану в засмажку. Тушкувати на повільному вогні, постійно помішуючи. Готовність засмажки ви побачите по рудому кольору, який виступить на поверхні масла. Перший раз я переживала, думаючи, що поклала багато сметани. Але все в нормі, за 15 - 17 хвилин колір з білого перейшов в яскраво рудий, сметана випарилася повністю.
За цей час морква і буряк зварилися. М'ясо нарізати на зручні шматочки. За бажанням можна повернути в бульйон або додавати порційно при подачі. Додати картоплю, через 10 хвилин нашатковану капусту. Приготувати заправку. Подрібнити зелень, часник і трохи старого сала - розтовкти до однорідної маси. Можна додати дрібку крупної кам'яної солі, вона допоможе, ретельніше все перетерти.
Зверніть увагу, що потрібно саме старе солоне сало. Кажуть, солоне сало має унікальну властивість не псуватися з часом. Воно старіє, твердне, приймаючи характерний жовтуватий відтінок і специфічний аромат, смачний аромат.
Картопля зварилася, додати в каструлю солі за смаком, столову ложку цукру. Викласти засмажку, лавровий лист.
Якщо необхідно, картоплю злегка потовкти. Сіль / цукор на ваш смак. І в самому кінці додати і розмішати заправку з зеленню, часником і салом. Дати закипіти і прибрати з вогню.
Подати гарячим, зі сметаною. Борщ - це завжди смачно, але з пампушками - це шалено смачно. З гречаними пампушками. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі