Смачні, соковиті і ароматні рулетики зі свинини! Свіжа слива додасть кислинки, а сирокопчений бекон дасть той самий пікантний аромат! Подавати будемо в сметанному соусі з хріном! Гарні як самі по собі, так і з будь-яким гарніром. Готуйте страви з м'яса на сковороді. Запрошую до столу!
Інгредієнти
для рулетиків
- Свинина (шия, окіст, у мене карбонад) - 700 г
- Бекон (сирокопчений, смужки) - 5..8 шт
- Слива (невеликі) - 3 шт
- Сіль (за смаком) - 1..1,5 ч. л.
- Спеції (взяти за смаком чорний і запашний перець мелений, червоний пекучий перець, хмелі-сунелі)
- Вода (відмінно підійде бульйон або пиво) - 0,5 скл.
- Олія (для смаження) - 1 ст. л.
- Розмарин (свіжа гілочка, за бажанням)
- Лист лавровий - 1 шт
для соусу
- Сметана - 2 ст. л.
- Хрін (столовий готовий, за смаком) - 1 ст. л.
Час приготування: 70 хвилин
Кількість порцій: 8
Сливи вимити, видалити кісточки і нарізати НЕ великими часточками. Приготувати посолочну суміш: змішати в мисочці сіль і спеції. Так зручніше працювати, не треба буде кожного разу діставати спеції з баночок.
М'ясо нарізати як на відбивні, не товстими шматками. Добре відбити, посипати посолочною сумішшю по одній-дві щіпки на кожну сторону шматка.
На шматок м'яса покласти половину смужки бекону. Зверху на бекон, ближче до краю 3-5 часточок сливи. Бекон можна взяти і по цілій смужці, сливи теж більше-менше. Все залежить від смаку і розміру шматка м'яса.
Сміливо скрутити рулетиком. Обмотати нитками. У мене звичайні білі швейні нитки, згоріти вони не встигнуть, це перевірено неодноразово! З їх допомогою рулетики будуть краще тримати форму. За великим рахунком цей крок не обов'язковий, можна пропустити.
Так вчинити з усіма шматками. У мене вийшло вісім рулетиков.
У сковороді розігріти ложку масла, покласти гілочку розмарину і рулетики.
Смажити рулетики з усіх боків до золотистого кольору на вогні трохи вище середнього. На це піде 10-15 хв. Після чого, розмарин зі сковороди прибрати і викинути. Нитки з рулетиків зняти.
Далі повернути рулетики в сковороду, влити воду, додати лаврушку. Тушкувати під кришкою на середньому вогні 15 хв., Один раз рулетики перевернути.
Приготуємо соус. Після тушкування в сковороді повинен залишитися такою концентрований "бульйон". Злити його в миску, дати трохи охолонути.
Додати сметану, хрін. Все добре перемішати і подати отриманий соус до м'ясних рулетиків.
Ось такі соковиті і ароматні рулетики вийшли! Смачного!
Коментувати