Оладки картопляні "Брамборачкі"

Оладки картопляні завжди мають успіх! Ідеально підходять до м'яса та риби, як гарнір. Можна подавати і як самостійне блюдо, можна приготувати як страви на Трійцю! Смачні страви з картоплі на сковороді. Заходьте, пригощаю!

Інгредієнти

  • Картопля - 800 г
  • Перець болгарський (червоний) - 1 шт
  • Цибуля зелена - 1/2 пуч.
  • Грудинка (можна пропустити) - 50 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно (трохи більше) - 1 ст. л.
  • Горіх мускатний - 2 пучкою.
  • Сіль за смаком
Картоплю відварити в мундирі до готовності. Остудити. Почистити і натерти на крупній тертці.
Грудинку дрібно нарізати і злегка обсмажити. Додати до картоплі
Болгарський перець і зелену цибулю дрібно нарізати. Додати до картоплі.
Додати яйця, борошно, мускатний горіх. Посолити за смаком. Перемішати.
Розігріти олію на сковороді. Викладати картопляну масу столовою ложкою. Обсмажити оладки з одного боку.
Перевернути оладки на іншу сторону. Зверху посипати оладки тертим сиром. Досмажити до готовності більше не перевертаючи.
Готові оладки викласти на тарілку, прикриту паперовою серветкою.
Подавати як гарнір до м'ясних і рибних страв або просто як самостійну страву. Пригощайтеся! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі