Страви з телятини

Смачні і гарячі, прості і дієтичні, ресторанні і святкові блюда, перші і другі страви з філе м'яса вареної і молодої телятини, з картоплі і в духовці, в рукаві для дітей. Що і як можна приготувати з телятиною, рецепти приготування в мультиварці, пошаговый рецепт для дитини. Готуйте і насолоджуйтеся.

Дуже смачний варіант смаженого м'яса з шматочками солодкого перцю, маринованими огірками та смаженою картоплею. Вдихнувши аромат цієй страви з телятини і побачивши апетитну тарілочку, будь-яка людина зрозуміє сенс назви. Готую не перший раз і суттєво переробила під себе. Кухня: Вірменська. Страви з картоплі - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Телятина (вирізка) - 1000 г
  • Картопля - 1000 г
  • Перець болгарський (великих) - 3 шт
  • Огірок маринований (в оригінальному рецепті в 2 рази більше) - 300 г
  • Масло топлене - 1 ст. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Сіль (за смаком (не забуваємо про мариновані огірочки)) - 1,5 ч. л.
  • Перець чорний - 1 ч. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Сумах - 0,5 ч. л.
  • Порошок часниковий (у мене вірменська часникова приправа) - 1 ч. л.
  • Зелень (кріп, петрушка, чебрець (що є)) - 1 пуч.
  • Аджика - за смаком

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 10

Цю страву я спробувала в ресторані і вирішила обов'язково приготувати щось подібне. Не буду скромничати - м'ясо у мене вийшло навіть краще. Може тому, що готувалося з любов'ю. В інтернеті є трохи схожі рецепти страв з телятини (поєднання телятина + вишня), але спосіб приготування зовсім інший. Страви з м'яса - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Телятина - 300 г
  • Вишня (заморожена або консервація) - 200 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Вино червоне сухе - 100 мл
  • Морква (для гарніру) - 1 шт
  • Цукіні (для гарніру) - 0,5 шт
  • Перець болгарський (для гарніру) - 1 шт
  • Цукор - 30 г
  • Вода - 100 мл
  • Кориця - 0.5 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2

Я довго шукала рецепт запікання телятини в духовці, що б вона вийшла ніжна, соковита і смачна. І зовсім несподівано мені попався на очі цей зовсім простий рецепт страви з телятини. Результат перевершив всі мої очікування. М'ясо виходить супер смачне і якраз таке, що до смаку всім членам сім'ї. Пропоную і вам спробувати! Страви на день народження - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Телятина - 1,5 кг
  • Масло вершкове - 50 г
  • Порошок часниковий - 1 ст. л.
  • Паприка солодка - 1 ст. л.
  • Мед - 3 ст. л.
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Перець запашний - за смаком
  • Сіль за смаком

Долма - штука відома, і в інтернеті є багато рецептів. Хочу запропонувати свій варіант. Даний рецепт страви з фаршу цікавий "заливкою". У багатьох рецептах пропонують вже готову долму подавати зі сметаною або мацоні. Тут по іншому.

Інгредієнти

  • Телятина - 500 г
  • Рис (круглий, недорогий) - 50 г
  • Цибуля червона (велика) - 1 шт
  • Часник - 5 зуб.
  • Кінза - 1/2 пуч.
  • Кріп - 1/2 пуч.
  • Лист виноградний (солоний) - 200 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Сметана (залежить від посуду) - за смаком
  • Сік томатний (залежить від посуду) - за смаком
  • Бульйон (залежить від посуду) - за смаком
  • Барбарис (сушений) - 15 ... 20 шт

Час приготування: 180 хвилин

Пропоную вам спробувати мій улюблений рецепт страви з тушкованої телятини. М'ясо виходить ніжне, ароматне, що тане в роті. Підійде до будь-якого гарніру. Рецепт страви з грибів не складний і з доступними продуктами. Пригощайтеся.

Інгредієнти

  • Телятина - 1 кг
  • Гриби - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 4 зуб.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Петрушка - 1 пуч.
  • Томати у власному соку (дрібно нарізані) - 1 бан.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець запашний - за смаком
  • Бульйон - 500 мл

Просте блюдо для повсякденного вечері в сімейному колі. Ситне, ароматне і не потребує великих трудовитрат. Все зробить духовка. Ну, майже все! Страви в духовці - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Телятина - 700 г
  • Картопля - 10 шт
  • Баклажан - 2 шт
  • Морква (2-3)
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Гірчиця (французька) - 2 ч. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Приправа - за смаком
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Телятина досить смачне м'ясо саме по собі і відмінно поєднується з м'ятою, а соєвий соус додасть приємний смак і красивий колір. Рекомендую приготувати. Страви на кожен день дуже смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Телятина (м'якоть) - 1 кг
  • Соєвий соус (соус для смаження) - 3 ст. л.
  • М'ята (сушена) - 1 ст. л.
  • Аджика (сушена) - 1 ... 2 ч. л.
  • Помідор - 1 шт
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Картопля (середня) - 5 ... 7 шт
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 5

Хочу поділитися з Вами дуже швидким способом готувати смачні, ситні страви з м'яса телятини! Підійде для випадків - "коли гості на порозі" або "коли всі прийшли додому і вмирають з голоду". Приготувати таке м'ясо не довше, ніж займатися розігрівом чого-небудь з холодильника! А смак свіжоприготованого ароматного м'яса набагато привабливіше! Запрошую Вас до дегустації! Ну, або хоча б ознайомитися з моїм рецептом! Ласкаво просимо! Страви з шампіньйонів - категорія страви.

Інгредієнти

  • Телятина (у мене теляче яблуко) - 500 г
  • Печериці - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 200
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Ряжанка - 70 мл
  • Кріп (у мене заморожений) - 1 ст. л.
  • Гірчиця (якщо сильно пекуча, то 0,5 ч.л.) - 1 ч. л.
  • Сир твердий - 50 г

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Сезон пікніків в самому розпалі, і це відмінний привід приготувати на грилі якесь нове блюдо. Наприклад, ці смачні рулетики з телятини з начинкою з болгарського перцю і черемші. А до них зробити йогуртово-гірчичний соус з гірчицею. Готуйте українські страви, вони смачні.

Інгредієнти

Рулетики з телятини

  • Телятина (вирізка) - 350 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Гірчиця (з медом) - 3 ... 4 ч. л.
  • Перець болгарський - 120 г
  • Черемша - 80 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.

Йогуртове-гірчичний соус

  • Йогурт - 200 г
  • Гірчиця (з медом) - 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Кріп (нарізаний) - 2 ч. л.

Ще один варіант приготування м'яса в Вашу скарбничку. Ніжні соковиті м'ясні шматочки, перець і кабачки в оксамитовому ароматному соусі. Дуже смачні страви з кабачків і телятини, угощайтесь.

Інгредієнти

  • Телятина (м'якоть) - 700 г
  • Перець солодкий червоний (великий) - 2 шт
  • Цукіні (250 г)
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 2 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Молоко - 100 мл
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Масло вершкове - 20 г
  • Сіль за смаком
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Зелень (кріп, петрушка) - за смаком
  • Перець чорний (мелений) - за смаком

Час приготування: 100 хвилин

Кількість порцій: 4

Варіант приготування смачного м'яса, без особливого клопоту, при мінімальному наборі продуктів. А адже це важливо в новорічні святкові дні. Телятина не така жирна, часто м'ясо може бути навіть сухуватим, але додавання вершків перетворить блюдо до святкового, посиливши вершково - молочний смак саме телятини. Не старайтеся зі спеціями, вони тут можуть виявитися навіть зайвими. Тільки перець і паприка, сіль і вершки. Другі страви з телятини - категорія рецепту. Пригощайтеся.

Інгредієнти

  • Телятина (м'якоть шийної частини) - 1200 г
  • Сливки (10-15%) - 50 мл
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Перець чорний (мелений) - за смаком
  • Сіль за смаком

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій: 5