Телятина, запечена в духовці

Я довго шукала рецепт запікання телятини в духовці, що б вона вийшла ніжна, соковита і смачна. І зовсім несподівано мені попався на очі цей зовсім простий рецепт страви з телятини. Результат перевершив всі мої очікування. М'ясо виходить супер смачне і якраз таке, що до смаку всім членам сім'ї. Пропоную і вам спробувати! Страви на день народження - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Телятина - 1,5 кг
  • Масло вершкове - 50 г
  • Порошок часниковий - 1 ст. л.
  • Паприка солодка - 1 ст. л.
  • Мед - 3 ст. л.
  • Соєвий соус - 3 ст. л.
  • Перець запашний - за смаком
  • Сіль за смаком
Шматок телятини миємо, витираємо насухо паперовим рушником, робимо надрізи і вставляємо шматочки вершкового масла.
Для маринаду змішуємо соєвий соус, мед, паприку, порошок часнику, сіль і перець.
Кладемо в форму для запікання фольгу, приготований шматок телятини і поливаємо маринадом. Руками розтираємо, щоб весь шматок просочився маринадом.
Фольгу зверху закриваємо і ставимо в попередньо нагріту до 200 С (400F) духовку на 60 хвилин.
Потім відкриваємо фольгу, вставляємо термометр і ставимо назад в духовку ще хвилин на 15.
Готове м'ясо повинно бути 65 С (150F) всередині і з красивою скоринкою зверху. М'ясо нарізаємо і подаємо до столу! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі