Телятина, запечена з вишнею

Цю страву я спробувала в ресторані і вирішила обов'язково приготувати щось подібне. Не буду скромничати - м'ясо у мене вийшло навіть краще. Може тому, що готувалося з любов'ю. В інтернеті є трохи схожі рецепти страв з телятини (поєднання телятина + вишня), але спосіб приготування зовсім інший. Страви з м'яса - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Телятина - 300 г
  • Вишня (заморожена або консервація) - 200 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Вино червоне сухе - 100 мл
  • Морква (для гарніру) - 1 шт
  • Цукіні (для гарніру) - 0,5 шт
  • Перець болгарський (для гарніру) - 1 шт
  • Цукор - 30 г
  • Вода - 100 мл
  • Кориця - 0.5 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2

Почнемо з соусу: вишню помістити в сотейник, додати цукор, воду, корицю і поставити варити на повільному вогні.
У телятині робимо досить глибокі надрізи уздовж волокон під гострим кутом. У кожен надріз вставляємо вишню, промокаємо паперовим рушником вишневий сік, солимо, перчимо.
Смажимо на вершковому маслі з двох боків до золотистого кольору. Масло з м'ясним соком не виливайте - воно нам дуже знадобиться для гарніру.
Перекладаємо м'ясо в форму для запікання і заливаємо 0,5 склянки соку з вишневого соусу (решту соусу залишаємо далі варитися), накриваємо телятину фольгою і запікаємо в духовці при 160 градусах 20 хвилин (якщо любите добре проготовлену телятину - додайте 10 хвилин). Знімаємо фольгу і залишаємо ще на 10 хвилин підрум'янитися.
М'ясо перекладаємо на тарілку, загортаємо в фольгу і залишаємо відпочити. Сік з форми переливаємо в киплячий соус, додаємо в соус вино, трохи солі і перцю. Добре додати також кардамон і кайенский перець. Даємо соусу ще трохи покипіти, щоб з вина випарувався алкоголь.
Для гарніру нарізаємо соломкою моркву, додаємо в сковороду, на якій обсмажувалося м'ясо, трохи соняшникової олії, обсмажуємо моркву до напівготовності.
Такою же соломкою нарізаємо болгарський перець, цукіні і відправляємо в сковороду до моркви. Солимо, перчимо, смажимо недовго - овочі повинні залишитися трошки хрусткими.
М'ясо нарізаємо слайсами приблизно по 1-1,5 см.
Поливаємо вишневим соусом і подаємо з овочами. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі