Сезон пікніків в самому розпалі, і це відмінний привід приготувати на грилі якесь нове блюдо. Наприклад, ці смачні рулетики з телятини з начинкою з болгарського перцю і черемші. А до них зробити йогуртово-гірчичний соус з гірчицею. Готуйте українські страви, вони смачні.
Інгредієнти
Рулетики з телятини
- Телятина (вирізка) - 350 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Гірчиця (з медом) - 3 ... 4 ч. л.
- Перець болгарський - 120 г
- Черемша - 80 г
- Олія - 2 ст. л.
- Сік лимонний - 2 ст. л.
Йогуртове-гірчичний соус
- Йогурт - 200 г
- Гірчиця (з медом) - 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Кріп (нарізаний) - 2 ч. л.
Телячу вирізку за допомогою гострого ножа розкрийте як книжку.
Добре відбийте її молотком. Для приготування цих рулетиків я вирішила використовувати гірчицю з медом. У неї приємний солодкувато-гострий смак, відмінно підходить до страв на грилі. Змастіть всю поверхню м'яса гірчицею.
Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте на довільні шматки. Черемшу промийте та висушіть.
На один край м'яса викладіть овочі, трохи підсолити їх і притисніть долонею.
Акуратно згорніть все рулетом. Сколите його зубочистками і обв'яжіть нитками.
Наріжте рулет на шматки товщиною 2-3 см. Кожен рулетик змастіть рослинною олією.
Смажте рулетики на розпеченому грилі або сковороді-гриль з двох сторін. Нитки і зубочистки при подачі видаліть.
До рулетиків пропоную зробити нескладний йогуртово-гірчичний соус. Змішайте йогурт, гірчицю з медом і нарізаний дрібно кріп. За смаком додайте сіль
Подавайте рулетики гарячими прям з гриля. Соус подайте окремо.
Коментувати