Запіканка з капусти і ковбасок

Банальна капуста вже приїлася? Пропоную приготувати смачну вечерю з капусти і ковбасок для гриля. Запіканка виходить дуже соковитою, капуста вбирає в себе аромат ковбасок. Страви на день народження з капусти дуже смачні. Ваша сім'я буде задоволена!

Інгредієнти

  • Ковбаски (підійдуть ковбаски, сосиски для гриля або підкопчені) - 500 г
  • Капуста білокачанна / Капустa (1 середній качан) - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції - за смаком
Ковбаски нарізаємо середніми шматочками і обсмажуємо на невеликій кількості соняшникової олії до готовності. Перекладаємо їх на тарілку і відкладемо поки в сторону.
На цьому ж маслі обсмажуємо нарізану цибулину, потім додаємо до неї нашатковану капусту. Якщо потрібно додамо ще трохи соняшникової олії. Посолити за смаком, поперчити, додамо спеції улюблені. Я додала чайну ложку паприки. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.
Беремо форму для запікання, бажано цільну, у мене була роз'ємна, діаметр 20 см., З неї трохи потік сік, якщо у вас немає цілісної, ставте на піддон. Викладаємо половину капусти, зверху розкладаємо ковбаски, потім капусту, що залишилася. 3 яйця, посолити, розмішати вінчиком, додати сметану, перець, травички і ще раз розмішати.
Поливаємо заливкою капусту і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин. Я запікала в режимі конвекція, щоб запіканка покрилася рум'яною скоринкою. Подаємо відразу ж, прямо з печі! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі