Сирна паска з ароматом мандарина

Ніжна, ароматна, повітряна паска з сиру з ароматом мандарина. Така паска з сиру - це неймовірно смачний, "ангельський" десерт, який просто тане і розпливається на язику. Це страва з сиру - десерт, який обов'язково сподобається всім. Незвичайна консистенція десерту досягається використанням вершків, заварной основи на жовтках, білого шоколаду і універсального желатину. Страви на Великдень - категорія рецепту. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Сир (жирністю не менше 9%) - 180 г
  • Шоколад білий - 50 г
  • Жовток яєчний - 1 шт
  • Сік мандариновий - 50 мл
  • Желатин (швидкорозчинний) - 4 г
  • Вершки (від 30%) - 130 мл
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Цедра мандарина - 2 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Приготуємо вихідні продукти. Мандариновий сік я вичавила з одного великого мандарину. Цедру мандарина приготувала заздалегідь. І сік і цедру можна приготувати зі свіжого апельсину. Шоколад ламаємо на невеликі шматочки. Желатин засипаємо в сік. У маленькій каструльці змішуємо жовток, ванільний цукор і 50 мл вершків. Решту вершків прибираємо на час в холодильник.
Желатин з соком ставимо в мікрохвильову піч на 20 секунд і розпускаємо. Сир розминаємо. Якщо в сирі відчутні крупинки, протираємо його крізь сито.
Каструльку з жовтком і вершками ставимо на водяну баню і постійно помішуючи заварюємо до густоти сметани. Знімаємо з вогню і додаємо шоколад. Розмішуємо до його повного розплавлення.
Заварну масу з шоколадом додаємо до сиру, вливаємо сік з желатином.
Добре перемішуємо міксером.
Збиваємо холодні вершки, які залишилися, з цукровою пудрою.
Вмішуємо збиті вершки в сирну масу.
Форми застилаємо харчовою плівкою і розкладаємо сирну масу. У мене вийшло 500 мл маси, як раз на 2 чашки по 250 мл.
Прибираємо форми в холодильник на ніч. Вранці перевертаємо форми на тарілки, акуратно знімаємо плівку, присипаємо зверху цедрою, прикрашаємо по мірі фантазії. ГОТОВИЙ! Світлого вам Великодня!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі