Ніжна, ароматна, повітряна паска з сиру з ароматом мандарина. Така паска з сиру - це неймовірно смачний, "ангельський" десерт, який просто тане і розпливається на язику. Це страва з сиру - десерт, який обов'язково сподобається всім. Незвичайна консистенція десерту досягається використанням вершків, заварной основи на жовтках, білого шоколаду і універсального желатину. Страви на Великдень - категорія рецепту. Пригощайтеся!
Інгредієнти
- Сир (жирністю не менше 9%) - 180 г
- Шоколад білий - 50 г
- Жовток яєчний - 1 шт
- Сік мандариновий - 50 мл
- Желатин (швидкорозчинний) - 4 г
- Вершки (від 30%) - 130 мл
- Цукрова пудра - 1 ст. л.
- Цедра мандарина - 2 ч. л.
- Ванільний цукор - 1 пакет
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Приготуємо вихідні продукти. Мандариновий сік я вичавила з одного великого мандарину. Цедру мандарина приготувала заздалегідь. І сік і цедру можна приготувати зі свіжого апельсину. Шоколад ламаємо на невеликі шматочки. Желатин засипаємо в сік. У маленькій каструльці змішуємо жовток, ванільний цукор і 50 мл вершків. Решту вершків прибираємо на час в холодильник.
Желатин з соком ставимо в мікрохвильову піч на 20 секунд і розпускаємо. Сир розминаємо. Якщо в сирі відчутні крупинки, протираємо його крізь сито.
Каструльку з жовтком і вершками ставимо на водяну баню і постійно помішуючи заварюємо до густоти сметани. Знімаємо з вогню і додаємо шоколад. Розмішуємо до його повного розплавлення.
Заварну масу з шоколадом додаємо до сиру, вливаємо сік з желатином.
Добре перемішуємо міксером.
Збиваємо холодні вершки, які залишилися, з цукровою пудрою.
Вмішуємо збиті вершки в сирну масу.
Форми застилаємо харчовою плівкою і розкладаємо сирну масу. У мене вийшло 500 мл маси, як раз на 2 чашки по 250 мл.
Прибираємо форми в холодильник на ніч. Вранці перевертаємо форми на тарілки, акуратно знімаємо плівку, присипаємо зверху цедрою, прикрашаємо по мірі фантазії. ГОТОВИЙ! Світлого вам Великодня!
Коментувати