Паска кавова на Пасху

Сьогодні я хочу поділитися рецептом страви на Пасху - кавової паски з вершковим сиром. Яка сподобається вам своєю ніжністю і ароматом.

Інгредієнти

  • Сир вершковий - 250 г
  • Сир (жирний) - 300 г
  • Сметана (не менше 20% жирності) - 100 г
  • Цукор - 150 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 пач.
  • Вода - 50 мл
  • Кава розчинна - 1 ст. л.
  • Шоколад молочний / Шоколад - 50 г

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 5

На початку заварити каву (50 мл окропу і 1 ст. л. кави), щоб воно трохи охололо. Змішуємо в глибокій мисці вершковий сир, сир (перетертий через сито, так паска буде ніжніше і не будуть потрапляти грудочки) і сметану. Збиваємо блендером.
Додаємо м'яке вершкове масло і ванільний цукор. Знову збиваємо. Вливаємо каву і засипаємо цукор. Добре збити блендером.
Беремо форму для паски, у мене 12 см у висоту, довжина верхньої межі 6 см, нижній 11 см. І застелити марлею в два шари.
Викласти нашу масу.
Накрити кінцями марлі, паску помістити в глибоку тарілку, зверху поставити вантаж (баночку з водою і т. д.) і відправити в холодильник на 13 годин. Зрідка зливати сироватку.
Дістати нашу паску, акуратно розгорнути.
Перевернути на тарілку для подачі. Розтопити на водяній бані шоколад і прикрасити нашу паску. Зверху я поклала порізані вафельні трубочки.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі