Сьогодні я хочу поділитися рецептом страви на Пасху - кавової паски з вершковим сиром. Яка сподобається вам своєю ніжністю і ароматом.
Інгредієнти
- Сир вершковий - 250 г
- Сир (жирний) - 300 г
- Сметана (не менше 20% жирності) - 100 г
- Цукор - 150 г
- Масло вершкове - 100 г
- Ванільний цукор - 1 пач.
- Вода - 50 мл
- Кава розчинна - 1 ст. л.
- Шоколад молочний / Шоколад - 50 г
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 5
На початку заварити каву (50 мл окропу і 1 ст. л. кави), щоб воно трохи охололо. Змішуємо в глибокій мисці вершковий сир, сир (перетертий через сито, так паска буде ніжніше і не будуть потрапляти грудочки) і сметану. Збиваємо блендером.
Додаємо м'яке вершкове масло і ванільний цукор. Знову збиваємо. Вливаємо каву і засипаємо цукор. Добре збити блендером.
Беремо форму для паски, у мене 12 см у висоту, довжина верхньої межі 6 см, нижній 11 см. І застелити марлею в два шари.
Викласти нашу масу.
Накрити кінцями марлі, паску помістити в глибоку тарілку, зверху поставити вантаж (баночку з водою і т. д.) і відправити в холодильник на 13 годин. Зрідка зливати сироватку.
Дістати нашу паску, акуратно розгорнути.
Перевернути на тарілку для подачі. Розтопити на водяній бані шоколад і прикрасити нашу паску. Зверху я поклала порізані вафельні трубочки.
Смачного!
Коментувати