Паска сирна з рікоттою і арахісом

Щороку весь християнський світ святкує велике свято - Великдень. Фарбовані яйця, паски і сирна паска стали традиційними стравами на Пасху в православних країнах. Сир - це один з найдавніших молочних продуктів. У сирі зосереджено все саме живильне і корисне для людини. Недарма для наших предків сир був символом родючості, адже це краще, що є в молоці. А протертий сир, та ще й з цукром і з найкращим вершковим маслом - це найвищий дар природи. Пропоную до світлого свята Великодня приготувати ніжну заварну сирну паску з додаванням рікотти і обсмаженого арахісу.

Інгредієнти

  • Сир - 350 г
  • Рікотта - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Жовток яєчний (сирої) - 4 шт
  • Ром - 1 ст. л.
  • Арахіс - 80 г
У сотейник з товстим дном покладіть сир, додайте яєчні жовтки.
Всипте цукор, сіль, ванільний цукор. Додайте рікотту, вершкове масло, ром.
Занурювальним блендером перетворите все в однорідну масу.
Потім поставте сотейник на плиту. При постійному помішуванні, доведіть масу до кипіння і варіть 2-3 хвилини. Маса стане гладкою і однорідною. Зніміть з вогню, додайте обсмажений арахіс. Остудіть до кімнатної температури.
Форму вистелити зсередини вологою марлею або тонкою білою бязью, викладіть в неї сирну масу.
Загорніть кінці бязі всередину. Я ставлю форму на друшляк з плоским дном, а його розміщую в миску, щоб стікала сироватка. Зверху потрібно чимось придавити (наприклад банкою з варенням). Поставте в такому вигляді паску в холодильник на 12-18 годин, можна на добу. Сироватку, яка стече в миску, можна використовувати в випічку.
Готову паску акуратно вийміть з форми, видаліть бязь. Поставте її на тарілку і прикрасьте арахісом і посипками. З наступаючим святом Великодня!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі