Паска сирно-ягідна "Рожева"

Великдень - один з великих і улюблених свят! Добре і світле свято! Традиційним рецептом святкового частування є "Сирна Паска"! Ці страви на Пасху з сиру, в формі (у вигляді усіченої піраміди), які готуються тільки один раз в році - на свято Великодня! Даний вид сирної паски містить досить легкий склад інгредієнтів, і простий у приготуванні, оскільки готується без заварювання. Десерт виходить дуже смачний і ароматний, з яскравим ягідним смаком!

інгредієнти

Сирно-ягідна маса:

  • Сир (7,5-9% - 4 пачки по 180 г.) - 650 г
  • Масло вершкове (72%) - 150 г
  • Сметана (15%) - 200 г
  • Цукор (180-200) - 200 г
  • Ванільний цукор (8 г.) - 1 пакет.
  • Полуниця (заморожена) - 200 г
  • Вишня (заморожена) - 100 г
  • Ягода (сушені (вишня + журавлина)) - 200 г
  • Ром (для замочування ягід) - 150 мл

прикраса:

  • Глазур (зі смаком полуниці) - 100 г
  • Посипка кондитерська - за смаком
Продукти для сирної маси: Сирно-ягідний десерт в полегшеному складі (мінімальний відсоток жирності масла і сметани), з додаванням ягідного пюре. Готувати ягідну паску легко і просто, нічого не треба заварювати. Заздалегідь підготуйте сушені ягоди: добре промийте, просушіть на серветці, помістіть в невеликий контейнер, залийте ромом. Контейнер щільно закрийте кришкою, приберіть в прохолодне місце. Можна підготувати ягоди за добу-дві.
У день приготування сирної паски насамперед приготуйте ягідне пюре. В даному випадку для рожевої паски знадобиться полуниця (для смаку і аромату), і ще трохи вишні (для більш яскравого смаку, і більш рожевого кольору). Ягоди (без розморожування) помістіть в невелику каструлю, доведіть до кипіння, проваріть на повільному нагріванні хвилини 3-5. Викладіть гарячі ягоди в сито, дайте соку добре стекти. Тим часом розтопіть вершкове масло (зручніше розтоплювати на водяній бані). Ще теплі ягоди протріть через сито (пюре повинно бути без зерняток полуниці і вишневої шкірки, при необхідності ягоди можна подрібнити блендером). Знадобиться ~ 180-200 г. ягідного пюре, додайте в нього 2 ст. л. цукру і 2 ст. л. розтопленого масла (із загального обсягу).
Сир для десерту повинен бути щільним і м'яким (якщо сир крупінчатий, пробийте його блендером разом зі сметаною). Змішайте в однорідну масу (міксером) сир + разтоплене (гаряче) масло + цукор + ванільний цукор + сметану. Суміш повинна вийти однорідна (гладка) - зважте (~ 1000-1100 г)
1/3 частину сирної суміші змішайте з ягідним пюре. Приберіть миски з двома видами сиру в прохолодне місце, масам треба трохи застигнути. (В теплу пору року наливаю в раковину холодну воду і розміщую туди миски з сиром). Поки сирні маси остигають, сушені (розмочені) ягоди відіжміть від рому, викладіть на паперовий рушник.
Зберіть форму (висота 12 см. = 1 літр), вистелити зсередини вологою марлею (2 шари). У білу сирну масу умішайте підготовлені ягоди вишні та журавлини).
Через час, переверніть форму на тарілку, звільніть сирну паску від марлі. Приготуйте глазур (згідно з вказівками на упаковці) Прикрасьте десерт глазур'ю і кондитерськими посипками.
Смачного!
Святкового чаювання!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі