Пишні вареники з ягодами

Вареники всіма улюблена мучна страва! З ягодами особливо люблять діти! Трохи зусиль і вся сім'я задоволена! Заходьте! Пригощайтеся!

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Кефір - 0,5 л
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 5 скл.
  • Сода - 0,5 ч. л.

начинка №1

  • Смородина чорна (банку) - 0,5 л
  • Малина (банку) - 0,5 л
  • Цукор - 3 ст. л.

начинка №2

  • Вишня (без кісточок) - 1 скл.
  • Малина - 1 скл.
  • Цукор - 2 ст. л.

додатково

  • Борошно пшеничне / Борошно (для підсипання при розкачуванні тіста)
  • Масло вершкове (для поливання вареників) - 150 г
Почнемо з приготування тіста. У мисці змішати кефір, яйця, сіль і цукор.
Всипаємо 4 склянки борошна і ложкою замішуємо в'язке тісто. Вливаємо олію і замішуємо його в тісто.
Стакан борошна змішуємо з содою і висипаємо на стіл. Викладаємо тісто і продовжуємо заміс. Можливо муки піде трохи більше... залежить від сорту, але сильно забивати борошном не треба! Інакше в готових варениках тісто не буде пишним! Краще при розкачуванні частіше подпилять стіл і качалку!
Тісто збираємо в грудку і прикриваємо поліетиленом. Даємо відпочити хвилин 15-20.
Ягоди промити. Дати стекти зайвій воді. Посипати цукром і викласти в друшляк або сито, щоб сік, який виділяється, стікав в тарілку.
Від тіста відриваємо шматок і розгортаємо в пласт 4 мм завтовшки (тобто не сильно тонко). Вирізаємо гуртки. Я роблю це чашкою 8 см діаметром. Суть в тому, щоб діаметр гуртків для вареників ні був маленьким, інакше ліпити буде не зручно і начинки в варенику буде мало!
На гурток тіста кладемо ложку начинки!
Щоб ягоди не висипалися з вареника, під час ліплення, спочатку з'єднуємо краї посередині, трохи витягаючи їх. А потім починаємо защипувати куточки, рухаючись до середини.
Защипується тісто добре завдяки м'якій структурі. Якщо раптом трапилося, що десь проступив сік, візьміть і присипте гарненько борошном.
Заготовки складаємо на деко, присипаний борошном. Воду для варіння солимо і доводимо до кипіння.
В круто киплячу воду опускаємо кілька вареників. Заважати не поспішайте, щоб не пошкодити вареник! Інакше сік витече і вареники будуть синього кольору. Чекаємо поки вода знову закипить і вареники спливуть. Після спливання варимо 4 хвилини. Переваривати не треба, оскільки тісто стане в'язким і загубиться пухнастість... Вершкове масло розтоплюємо в свч.
Готову партію вареників витягаємо з води в каструлю і поливаємо розтопленим вершковим маслом.
Для другої начинки змішуємо вишню без кісточок і малину. Присипаємо цукром і перемішуємо. Викладаємо в сито над тарілкою, щоб стікав зайвий сік. Формуємо вареники і відварюємо.
Кожну готову порцію вареників поливаємо розтопленим вершковим маслом. Ягідні вареники виходять дуже соковиті і тому не рекомендую їх сильно трясти для перемішування! Краще, щоб уникнути злипання, полити більше маслом! Виходить дуже багато вареників! Вистачить на велику сім'ю!
Подаємо зі сметаною і рідким медом або цукром! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі