Курка в папріковом соусі

Той, хто бував в Чехії і знаком з тутешньою кухнею знає, що чеська кухня дуже смачна і ситна. Особливе місце в ній займають різні соуси до м'яса. Їх дуже багато, подаються вони з незмінним кнедликом. Сьогодні я представлю на ваш суд курочку з дуже, ну прямо дуже смачним соусом. На гарнір через брак кнедликів можна подати макаронні вироби, рис, гречку і т. і., Особливо смачно буде з ньоками або галушками. Кухня: Чеська. Другі страви з курки дуже смачні.

Інгредієнти

  • Курка - 1400 г
  • Цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт
  • Паприка солодка - 4 ч. л.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Сливки (30%) - 200 мл
  • Сметана (густа) - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 ст. л.
  • Гірчиця (не дуже гостра) - за смаком
  • Оцет (винний або яблучний) - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 8

Курку розрізати на порції: відокремити ніжки і розрізати попопам по суглобу, зрізати грудку і нарізати її на великі шматки.
Від крилець залишити тільки більш товсту верхню частину. Спинку і кінці крил залишити, з них можна зварити легкий смачний супчик.
У каструлі з товстим дном розігріти олію і підсмажити на ній дрібно порізану цибулю до м'якості, потім додати вершкове масло і підсмажити до золотистого кольору, стежте, щоб не підгоріла.
Викласти в каструлю з цибулею шматки курки, трохи посолити і поперчити, перемішуючи, обсмажити пару хвилин. Потім всипати паприку і перемішати. Для початку можна насипати три чайних ложки з паприки, решту додати потім, коли будете доводити смак на свій розсуд. Паприки не шкодуйте.
Перемішати, трохи обсмажити курку в паприці. Потім додати води, щоб вона покривала курку. Накрити кришкою і варити на маленькому вогні до готовності м'яса.
Шматки готової курки вийняти з каструлі. У мисці змішати сметану, вершки і три столові ложки з гіркою борошна.
Влити сметану в каструлю, де варилася курка, помішуючи, зварити соус до загустіння. Тут є один момент, який залежить від того, скільки залишилося води в каструлі і наскільки густий соус ви хочете отримати, тому, можливо, потрібно буде додати води. Соус досолити за смаком, додати гірчицю, перець, паприку і оцет за смаком. Шматки курки повернути назад в каструлю.
На тарілку покласти шматок курки, кнедлики або гарнір і рясно полити соусом. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі