Дорогі друзі, хто любить курку? До неї у нас буде чудовий соус! Такий ароматний! А ніжний який! Ця страва з курки вам точно сподобається! Вона з вершками, томатна! Смачна, оксамитова, пікантна! Курка буквально тане в роті! Все з тарілок зникає! Готуйте смачні другі страви нашвидкуруч!
Інгредієнти
- Курка (будь-яких частин курки (у мене в цей раз гомілки)) - 1,2 кг
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Сливки (10%) - 200 мл
- Сметана - 1 ст. л.
- Томатна паста - 1 ст. л.
- Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
- Спеції (Сіль, мелений чорний перець, гострий червоний перець, перець горошком, гвоздика, перець духмяний, лавровий лист) - за смаком
- Олія (для обсмажування) - за смаком
- Вода - 2 скл.
Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 6
Курку нарізати на шматки, викласти в сотейник з розігрітим маслом, обсмажити з одного боку
Перевернути на іншу сторону. відразу додати нарізану цибулю
І обсмажити з іншого боку
Покласти томатну пасту, поперчити
Смажити, помішуючи пару хвилин
Далі влити 2 склянки води, покласти спеції і тушкувати на слабкому кипінні при злегка відкритій кришці 20 хвилин
Далі додати сметану, муку - дати розійтися
Влити вершки, посолити
І протушити ще 10 хвилин
Трохи дати настоятися
Курка в соусі готова
Блюдо готове. Оксамитовий соус з вершків, сметани і томатів, завдяки якому курка виходить дуже соковитою і ніжною. Смачного!
Коментувати