Курка в вершково-томатному соусі

Дорогі друзі, хто любить курку? До неї у нас буде чудовий соус! Такий ароматний! А ніжний який! Ця страва з курки вам точно сподобається! Вона з вершками, томатна! Смачна, оксамитова, пікантна! Курка буквально тане в роті! Все з тарілок зникає! Готуйте смачні другі страви нашвидкуруч!

Інгредієнти

  • Курка (будь-яких частин курки (у мене в цей раз гомілки)) - 1,2 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сливки (10%) - 200 мл
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 ст. л.
  • Спеції (Сіль, мелений чорний перець, гострий червоний перець, перець горошком, гвоздика, перець духмяний, лавровий лист) - за смаком
  • Олія (для обсмажування) - за смаком
  • Вода - 2 скл.

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 6

Курку нарізати на шматки, викласти в сотейник з розігрітим маслом, обсмажити з одного боку
Перевернути на іншу сторону. відразу додати нарізану цибулю
І обсмажити з іншого боку
Покласти томатну пасту, поперчити
Смажити, помішуючи пару хвилин
Далі влити 2 склянки води, покласти спеції і тушкувати на слабкому кипінні при злегка відкритій кришці 20 хвилин
Далі додати сметану, муку - дати розійтися
Влити вершки, посолити
І протушити ще 10 хвилин
Трохи дати настоятися
Курка в соусі готова
Блюдо готове. Оксамитовий соус з вершків, сметани і томатів, завдяки якому курка виходить дуже соковитою і ніжною. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі