Легка запіканка з цукіні і сиру

Легка, ніжна сирна запіканка зі знежиреного сиру з цукіні, зеленню і моцарелою. Корисно, просто, смачно!

Інгредієнти

  • Кабачок (у мене цукіні) - 250 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Молоко (якщо хочеться масніший, то краще взяти вершки, хоча б 10%) - 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Сир (знежирений, будь-який) - 150 г
  • Кріп (будь-яка зелень) - 3 гіл.
  • Моцарелла (у мене для піци, можна використовувати будь-який сир, важливо, він повинен добре плавиться) - 50 г
  • Оливкова олія (підмазати форму, кожне) - 0.5 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Готуємо продукти для запіканки. Я буду робити легку запіканку і використовую молоко 2,5%. Найсмачніше, звичайно, з вершками, хоча б 10%. Це за бажанням. Із зелені я взяла кріп. Дрібно його рубаємо. Я використовую в запіканці цукіні, підійде і кабачок. Нарізаємо його полудолькамі товщиною ~ 0,5 см.
Беремо посуд, наливаємо молоко і розбиваємо яйця. Підсолюємо за смаком (не забуваючи про сир). Віночком збиваємо.
Викладаємо сир. Для з'єднання я використовувала звичайну вилку.
Натираємо моцарелу (сир, вами улюблений) на середній тертці, викладаємо його разом із зеленню в суміш. Ретельно з'єднуємо і ще раз пробуємо на сіль. Досолюємо за смаком.
Для запіканки я буду використовувати керамічну форму. Довжина -22 см, ширина -15 см, висота -5 см. Обмазала її пензликом з оливковою олією. Масло можна використовувати будь-яке.
Продукти будемо укладати шарами. Візуально сирну суміш ділимо на 3 частини. На низ форми викладаємо 1/3 цієї суміші. Красивим шаром розкладаємо цукіні в один ряд.
Далі - другу третину суміші і знову цукіні. Верх - сумішшю, що залишилася.
Ставимо в духовку на 40 хвилин при 180 * С. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Запіканка сильно підніметься і красиво запечеться. Відразу з духовки її не потрібно виймати, дайте їй там постояти. Вона осяде трохи.
Готова. Ось така красуня.
Сирну запіканку можна їсти відразу. Нарізаємо.
Подаємо. Шматок запіканки легко витягується лопаткою.
Їмо і насолоджуємося цієї здоровою і корисною їжею! Я дуже люблю в запіканках використовувати моцарелу. У неї ніжний і несолоний смак, вона відмінно плавиться. Моцареллу я використовую не в кульках, а для піци. Можна, звичайно, її замінити на ваш улюблений сир. Важливо! Сир повинен бути якісним і добре плавитися і красиво м'яко пектися. Корисна їжа, смачно і нескладно! Підійде людям, які стежать за своєю вагою або сидять на дієті! Ще один рецепт утилізації кабачків, які зараз молоді та вітамінні!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі