Лазанья сирно-кабачкова

Всім привіт! Кабачки завжди актуальні, особливо влітку. Чому б не спробувати приготувати з ними лазанью. Ця сирна запіканка незвична і смачна. Приступимо!

Інгредієнти

основа

  • Лазанья (я ніколи не відварюю листи лазаньї, але ви готуйте як звикли) - 6 шт

начинка кабачкова

  • Кабачок - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Кетчуп (або томатна паста, протерті помідори, томатний соус) - 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Вода

начинка сирна

  • Сир (можна взяти м'який сирний сир) - 200 г
  • Сир твердий (залишити трохи для посипання) - 200 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сметана - 2 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 1

Нарізати цибулю невеликими шматочками, молодий кабачок порізати на дрібненькі кубики.
Налити на сковороду масло, злегка підсмажити цибулю, додати кабачок і тушкувати хвилин п'ять. Долити трохи води, посолити, додати улюблені приправи, зелень. Додати кетчуп і тушкувати ще хвилин п'ять. Більше не потрібно, кабачок ще буде готуватися в духовці, а нам потрібна соковита рідкувата начинка для того, щоб листи лазаньї просочилися.
Поки готується кабачкова начинка, зробимо сирну. Для цього сир (його повинно бути трохи більше, ніж твердого сиру), натертий на крупній тертці твердий сир, одне яйце (або більше, дивлячись скільки начинки вам потрібно) і сметану добре перемішати, посолити.
Тепер збираємо лазанью. Форму змастити маслом, якщо це необхідно.
1) Спочатку на дно форми викласти трохи кабачкової начинки
2) Укласти листи лазаньї
3) Листи густо намазати сирною начинкою
4) Поверх викласти кабачкову начинку
І так чергувати і викладати поки є листи і начинка. Останнім шаром повинна бути сирна маса, зверху посипати тертим твердим сиром і поставити в духовку. Запікати лазанью при 180-200 градусах приблизно 30-40 хвилин.
Лазанья готова! Готуйте сирні запіканки. Всім смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі