Капуста брокколі запікається в вершкової, томатно - перцевої заливці під ароматною сирною скоринкою. Ця сирна запіканка може служити варіантом швидкої, гарячої, ситної і смачної страви з брокколі, спробуйте.
Інгредієнти
основа
- Брокколі (чиста вага) - 650 г
- Сіль - 0.3 ч. л.
- Лист лавровий - 2 шт
заливка
- Помідор - 600 г
- Перець солодкий - 3 шт
- Сирок плавлений (у ванні) - 200 г
- Сметана - 4 ст. л.
- Хмелі-сунелі - 1 ст. л.
- Часник - 3 зуб.
додатково
- Сир твердий - 150 г
Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 8
Брокколі розібрати на качанчики, відварити протягом 5 хвилин, з моменту закипання додати сіль і лавровий лист. Викласти в форму для запікання (у мене форма 30 см в діаметрі).
Підготувати помідори і солодкий перець. Подрібнити часник. Нашаткувати твердий сир. Включити духовку розігріватися до 200 градусів.
Перекласти помідори і перець в блендер, довести до пюреподібного стану. Додати сметану, плавлений сир, хмелі - сунелі, часник і з'єднати всі в блендері. На брокколі вилити заливку, рівномірно розподілити по всій поверхні. Зверху розкласти нашаткований сир.
Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Подавати в гарячому вигляді. Смачного!
Коментувати