Завдяки кефірній заквасці шашлик виходить м'який. Залишається лише доповнити його овочами, зеленню і соусом і насолодитися ніжним м'ясом.
Інгредієнти
- Яловичина (або телятина) - 1500 г
- Цибуля ріпчаста - 3 шт
- Кефір - 900 мл
- Сіль - 2 ч. л.
- Суміш перців (мелених) - 1 ч. л.
- Коріандр (мелений) - 1 ч. л.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 4
Для виготовлення шашлику краще використовувати шийну частину, але яблучко теж підійде. М'ясо нарізати на середні шматочки, видалити плівку і жили. Скласти в ємність. Нарізати цибулю. Додати до м'яса суміш перців, сіль, коріандр, нарізану цибулю. Залити кефіром. Добре змішати. Накрити кришкою і залишити на 1-2 години при кімнатній температурі. Потім прибрати в холодильник на 8-15 годин. Чим довше маринується м'ясо, тим воно буде м'якше. Після закінчення часу підготувати мангал, розжарити вугілля. Потім щільно нанизати м'ясо на шампури і смажити над розжареним вугіллям без полум'я, періодично перевертаючи шампури для рівномірного прожарювання м'яса.
Коментувати